Nazilli'nin FETÖ bilançosu

Nazilli'nin FETÖ bilançosu

16 Ağustos 2016 tarihinde tutuklanan eski karakol amiri H.B ile Emniyet İstihbarat Biriminin eski Amiri F.Ö'nün cezaevinden tahliye edildiği iddia edilmişti. Fakat gerçek sonra ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ üyelerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile bağlantıları olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 16 Ağustos 2016 Tarihinde tutuklanan eski karakol amiri H.B ile Emniyet İstihbarat Grup Amirliği'nde görevli komiser F.Ö'nün cazaevinden tahliye edildiği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Eski İstihbarat Amiri F.Ö'nün, Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar neticesinde geçtiğimiz günlerde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ileri sürülürken, eski karakol amiri H.B'nin de kaldığı cezaevinden tahliye edildiği iddia edilmişti. Fakat, daha sonra eski amirlerin cezaevinden serbest bırakılan iki  tutukluya benzetildiği ortaya çıktı.  

SON 10 GÜNDE 20 GÖZALTI

Öte yandan, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği(KOM) ile Terörle Mücadele Grup Amirliği(TEM)'e bağlı ekiplerin son 10 günde çeşitli meslek gruplarından 50  şüpheliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

Operasyonlara ara vermeden devam eden Nazilli polisi, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin ardından ilçede yaklaşık 1100 evde arama yaparken, 1200'e yakın FETÖ şüphelisini de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 500'ü tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Tutuksuz yargılanan çok sayıda şüphelinin ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol süreci devam ediyor.

SUÇSUZLAR GERİ ALINIYOR

Titizlikle yürütülen soruşturmalarda mağduriyet yaşanmaması için yoğun çaba sarf eden emniyet kaynakları, kurumlarda çalışan ve kararname ile görevden uzaklaştırılan memurların yapılacak olan tahkikatlar sonucunda suçsuz bulunmaları kapsamında görevlerine geri döneceklerini belirtiyor.

KAYNAK: Nazilli Yeni Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.