Nazilli'nin gurur kaynağı

Nazilli'nin gurur kaynağı

2017 YGS-LYS sınavlarına girerek elde ettiği üniversiteye giriş puan türlerinde Türkiye 23.'sü olan Nazilli'de görevli polis memurunun kızı Alev Yıldırım ve ailesi, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından ödüllendirildi.

Yaklaşık 1 milyon adayın katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nda(LYS) sonuçların açıklanmasının ardından sınavlarda dereceye giren ve tercih ettikleri üniversitelere yerleşen öğrenciler belli oldu. Dereceye girenlerin arasında Aydın'ın Nazilli İlçesinde bulunan TM-1, TM-2 ve TM-3 puan türlerinde (YGS) Türkiye 23.’lüğü ve (LYS) Türkiye 86.'cılığı başarısını elde eden Fen Lisesi Öğrencisi Alev Yıldırım'a Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, çiçek takdim etti. Nazilli Bölge Trafik Denetleme İstaston Amirliği'nde görevli polis memuru Fırat Yıldırım'ın kızı olan başarılı öğrencinin Annesi Gülten Yıldırım'a da Vali Köşger tarafından plaket verildi. Aydın Valisi Köşger, polis kızı Alev Yıldırım'ı tebrik ederek, makamına davet etti. Dereceye giren zeki öğrenci, çok çalıştığını ancak buna rağmen böyle bir başarı karşısında şaşkınlık yaşadığını dile getirdi.

CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİNE YERLEŞTİ
2017 YGS sınavında Türkiye 23.'sü, LYS sınavından ise Türkiye 86.'sı olarak derece yapan Fen Lisesi Öğrencisi Alev Yıldırım, Cerrahpaşa İngilizce Tıp Fakültesi'ne yerleşti.
 İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir'in makamında ağırlanan aile, daha sonra Vali Yavuz Selim Köşger ve Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ile hatıra fotoğrafı çekildi.


ac6404dbcf95709380c69af61b0e6265.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.