Nazilli’nin kar helvası artık tescillendi

Nazilli’nin kar helvası artık tescillendi

Nazilli Ticaret Odası’nın birçok ürün için başlattığı coğrafi işaret çalışmaları sonucunda Nazilli’nin kar helvası tescillendi.

Coğrafi İşaret çalışmaları kapsamında birçok ürün için çalışma yapan Nazilli Ticaret Odası, tescillenen kar helvası için Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ben Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan tarafından coğrafi işaret belgesini aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Çetin Ali Dönmez ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan tarafından Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan’a coğrafi işaret belgesi verildi. Bölgenin tescillenen ilk ürününün kar helvası olduğunu belirten Arslan, “Nazilli bölgesinde coğrafi işaret özelliği bulunan birçok ürün bulunuyor. Nazilli Kar Helvası bu ürünlerden sadece bir tanesi. Ticaret Odası olarak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Bölgeye özgü onlarca ürünü gelecek nesillere bozulmadan aktarabilmek ve bu bölgenin ismiyle anılmalarını sağlamak için coğrafi işaret çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Türk Patent Enstitüsü’nün Ankara’daki kurum merkezinde yapılan ödül törenine AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.