Nazilli'nin O Mahallesi'nde Seçim  İçin Geri Sayım Başladı!

Nazilli'nin O Mahallesi'nde Seçim İçin Geri Sayım Başladı!

Nazilli'de muhtarlık seçiminin iptal edildiği iki mahalleden biri olan Bozyurt Mahallesinde vatandaşlar tekrar sandığa gitmek için geri sayıma başladı.

Mahalle halkı sandıktan iki adaya 505'er oy çıkmasını mahallenin kanal altı ve kanal üstü diye ikiye ayrılmasına bağladı.
31 Mart yerel seçimlerinde gerçekleştirilen muhtarlık seçiminde Bozyurt Mahallesi'ndeki adaylardan ikisi 505'er oy alarak Nazilli'de bir ilke imza atmıştı. İki dönemdir muhtarlık yapan Ali Eşsiz'in sonuca itiraz etmesiyle seçimin iptal olduğu Bozyurt Mahallesinde, şimdi halk yeniden sandık başına gidecek. 2 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimde nüfusa kayıtlı bin 410 kişi oy kullanacak. 
Mahallede ilk seçimde 5 adayın yarıştığı, bu seçimde ise 505'er oy alarak berabere kalan Ali Eşsiz ile Mehmet Güler'in yarışacağı öğrenildi. Mahalle halkı berabere kalan seçimin şaşkınlığını üzerinden atamazken, tekrarlanacak olan seçime bir aydan az kala yeniden sandığa gitmeye hazırlanıyor.
MAHALLEYİ KANAL AYIRDI
Mahalle sakinlerinden Murat Yetim, Bozyut'un kanal altı ve kanal üstü olarak ikiye bölündüğünü belirtti. 2 adayın berabere kalmasının sebebi olarak bu bölünmeyi gösteren Yetim, "Biz inanamadık. Mehmet Güler kanal altından aday oldu. Mevcut muhtarımız da kanal üstünden. Vatandaşlar ikilemde kalmış olabilir. Sandığa gitmeyi düşüyorum" dedi.
Bir diğer vatandaş Mehmet Ergün ise "Kanal yukarısından Ali Eşsiz'le birlikte aday olan 3 kişi daha olmasına rağmen 3'ünün oyu Ali Eşsiz'e yaklaşamadı. Şimdi Ali Eşsiz'in daha çok şansı olduğunu düşünüyorum ve hizmetlerinden memnunum. Elinden geleni yaptığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kanal yukarısındaki diğer adayların tekrarlanacak seçimden çekilmesiyle Ali Eşsiz'in şansının arttığını düşünen Mustafa Eşsiz de, "Oğlumun şansının yüzde 70 arttığını düşünüyorum. Diğer adaylar son anda yeniden girmek isterlerse de azaları yok" şeklinde konuştu. 
"40 YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ"
İki dönemi geride bırakan Ali Eşsiz çıkan sonucu, "Hiç akla gelmeyecek bir seçimle karşılaştık. '40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi' derler ya o misal. Kazanacağımı ya da kaybedeceğimi düşünürken berabere kalmayı beklemiyordum. Şaşkınlığı atlatınca oy pusulalarının tekrar sayılmasını istedik ve Yüksek Seçim Kurulu iptaline karar verdi" ifadeleriyle değerlendirdi. Rakibi Mehmet Güler'in  azası olmadığını kaydeden Eşsiz, "İlk seçimde benim azalarım kazandı. Bugün de azalarım 'senle olursa devam ederiz. Olmazsa başkanın arkasından gitmeyiz' diyor" dedi.
"BOZYURT'A BİRÇOK ŞEY KAZANDIRDIK"
2009'da göreve geldiğini anımsatan Eşsiz, 10 yıllık görev süresi boyunca Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli Belediyesi ve daire amirleriyle uyum içerisinde mahallenin eksikliklerini giderdiklerini söyledi. Eşsiz, "Yaklaşık 47 bin metrekare taş döşeme çalışmamız oldu. 30 bin metrekare de sıcak asfalt döküldü. Bozyurt 4 kısımdan oluşuyor. 3 kısımda kanalizasyon çalışması ve içme suyu borularının yenilenmesi çalışmaları yapıldı. O dönemden bu yana halı saha, okul, pazar yeri ve köprü yapıldı. Sağlık ocağı ve Kur-an'ı Kerim kursu aynı alandaydı. Bunları ayırarak daha iyi hizmet edilebilir hale getirdik. Aile parkı yapıldı. İki ayrı çocuk parkı yapıldı" diyerek 10 yıllık hizmetlerini özetledi. 
ACİLİYETİ OLAN KANALİZASYON ÇALIŞMASI
2 Haziran'da seçildiğimiz takdirde yapmak istediklerini de sıralayan Eşsiz, önceliklerinin merkezdeki kanalizasyon çalışması olduğunu ifade etti. "Fosseptik çukurları doldu. Her hafta vidanjör geliyor" diyen Eşsiz, kanal altında da yapmak istedikleri çalışmaları şu şekilde açıkladı: "Kanal altında bekleyen çalışmalar var onlara başlayacağız. Kanalın üstünün kapanması, imardan kaynaklı kör sokaklar var. Oraları açmak istiyoruz ve doğal gazı mahallemizle tanıştırmak istiyoruz. Kanalizasyon ve elektrik hatlarının yenilenmesini sağlamak istiyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.