Nazilli'nin yöresel ürünleri YÖREX fuarında sergileniyor

Nazilli'nin yöresel ürünleri YÖREX fuarında sergileniyor

Nazilli'nin yöresel ürünleri NTO tarafından Antalya'da gerçekleştirilen YÖREX fuarında sergileniyor.

Türkiye'nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarı'nda Aydın'ın marka değerini yansıtan başta incir ve zeytin olmak üzere organik yerli ürünler tanıtıldı. Fuar alanına bir grup iş adamıyla gelen Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "Biz Yörex fuarında bu ürünlerimizi sergileyerek hem Nazilli ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) organizasyonunda "Sizin oraların nesi meşhur?" sloganı ile bu yıl 7.'si düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı dün törenle gerçekleşti. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerli ürünlerin tanıtımına destek sunan fuarın açılışına; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve sektör temsilcileri katılmıştı. 
NAZİLLİ'NİN YERLİ ÜRÜNLERİ TANITILIYOR
Büyük ilgi gören Yöresel Ürünler Fuarı(YÖREX)'te uzun yaşam şehri olarak bilinen Nazilli de yerini aldı. Fuarın ikinci gününde Nazilli Ticaret Odası(NTO) yeni binasından hareket eden aralarında gazetecilerin de bulunduğu 35 kişilik kafile bu sabah saatlerinde Antalya’ya ulaştı.
Yörex fuarının Nazilli’nin tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyen Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "Nazillimiz uzun yaşam merkezi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şehirdir. Uzun yaşamın sırları; İncir, zeytinyağı, kestane ve benzeri ürünlerle saklıdır. Biz Yörex fuarında bu ürünlerimizi sergileyerek hem Nazilli ekonomisine, hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunda da fuarlar anlamında başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Nazilli Ticaret Odası olarak hem yurtiçinde hem yurtdışında çeşitli fuarlara katılıyoruz. Üyelerimizin ürünlerini tanıtması için elimizden geleni sarfederek, üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kutsal kitaplarda geçen 7 meyveden 2 tanesi, zeytin ve incirdir. Bunlarında en iyileri Aydın Nazilli bölgesinde yetişmektedir. Bir çok bölgede bu incir tadında incir söz konusu değil. Tanıtımını yapabilmek içinde tüm fuarlara katılım sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 
ENGİN KOCAMAN-VEYSEL KARAHAN/ANTALYA 

IMG_9297.JPG görüntüleniyor

IMG_9256.JPG görüntüleniyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.