Nazilli'ye 1 milyar liralık ne hizmeti yapıldı?

Nazilli'ye 1 milyar liralık ne hizmeti yapıldı?

Yargılandığı FETÖ davasında yaptığı savunmada dile getirdiği "1 katrilyonluk" bütçe ifadesi Haluk Alıcık'ı belediye başkanlığı yaptığı Nazilli'de gündeme oturttu.

MEHMET ALİ CİNTOSUN-2009 yılından bu yana Nazilli Belediye Başkanlığı görevini yürüten MHP'li Haluk Alıcık, FETÖ'ye ait Bank Asya'ya para yatırdığı gerekçesiyle, TCK 314/2 maddesine göre terör örgütüne üye olma suçundan yargılandığı davada beraat etmişti. Mahkeme heyetinin FETÖ'yle bağlantısı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Alıcık, "Umreye gitmek için 2013 yılında bir firmayla anlaştık. Arkadaşlarıma bankaya para yatırmalarını söyledim. Bank Asya'ya 4 bin lira civarında para yatırıldı. Onun haricinde 10 yıllık başkanlık sürecinde yaklaşık 1 katrilyon (milyar) lirayı bulan belediyenin parasıyla ilgili tüm hesaplarım ve kasadaki param devlet bankalarındadır. İstesem tek bir talimatla Nazilli Belediyesi'nin hesaplarını da Bank Asya'ya geçirebilirdim" diye konuştu.
Haluk Alıcık'ın "1 milyarlık" bütçe söylemi kafalarda soru işareti yarattı. 9 yıldır ilçeye sağlık, eğitim ve sosyal belediyecilik v.s. gibi bir çok alanda hizmet yapan Başkan Alıcık'ın geçen bu süre zarfında yatırımlara toplam 300 milyon lira harcadığı öğrenildi. Nazillili vatandaşlar, yerel seçimler öncesi 2009 yılından bu yana belediye kasasına giren bütçenin ve yapılan hizmetlerin açıklanmasını istiyor.
Alıcık'ın, konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum