Nazilli’ye 25 milyon liralık ne yaptılar?

Nazilli’ye 25 milyon liralık ne yaptılar?

Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesinden bu yana Nazilli Belediyesinden kesilen para miktarı 25 milyon lirayı geçtiğini belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Büyükşehir Belediyesi, bizden kesilen parayla, ilçemize 25 milyon liralık ne yaptı?" dedi.

Ülkenin en önemli sorunlarından biri haline gelen Büyükşehir Yasası, ilçe belediyelerinin elini kolunu bağladı. Başta Nazilli olmak üzere, Söke, Kuşadası, Efeler gibi ilçe belediyelerinin ödenek payları vergilerle birlikte yüzde 60 oranında azaldı. Büyükşehir yasasıyla Yasasıyla oluşan tek merkezli yönetim, sorunları çözme mantığını ortadan tamamen kaldırdı. Hiç şüphesiz ki yasadan en büyük etkilenen ilçelerden birisi de Nazilli oldu. Yasayla birlikte bütçesinde büyük boşluk oluşan Nazilli Belediyesi, bir buçuk yılda 25 milyon liranın üstünde gelirden oldu.

 

BÜYÜKŞEHİR, NAZİLLİ’YE BU PARAYLA NE YAPTI?

 

Aydın’da büyük fiyaskoya neden olan Büyükşehir Yasası, ilçe belediye başkanlarını çileden çıkarttı. CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun idare ettiği Aydın Büyükşehir Belediyesi her geçen gün dibe düşüyor. Nazilli’nin İller Bankası gelirlerinin bir bölümüne ve su paralarını kasasına aktaran Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’ye gözle görülen bir hizmet yapmaması vatandaşın tepkisini çekiyor. Gittiği her yerde yasanın zararlarından bahseden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yasada bir an önce değişiklik yapılmasını istedi. Alıcık, "Biz belediye olarak hizmetlerimize gece gündüz demeden devam ediyoruz. Bizden 2 dönemdir kesilen paranın miktarı 25 milyon lirayı geçti. İtfaiye, otopark ve diğer gelirler bunun içerisinde değil. Büyükşehir, Nazilli’ye 25 milyon liralık ne yaptı” diyerek serzenişte bulundu.

MEHMET ALİ CİNTOSUN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum