Nazilli’ye, ‘AVM’ yapılacak

Nazilli’ye, ‘AVM’ yapılacak

Nazillili işadamlarının satın aldığı Köytaş Tekstil, önümüzdeki aylarda büyük bir alışveriş merkezi olarak ilçeye hizmet verecek.

NAZİLLİ’DE 1976 yılında 288 kişi istihdam ederek kurulan ve 1999 yılında başlayan ekonomik kriz nedeniyle kapatılan Köytaş A.Ş, 2013 yılı başında Türkiye Halk Bankası mülkiyetine geçmesinin ardından 15 Nisan’da ihaleye çıkartılarak satıldı. Nazillili işadamlarının satın aldığı Köytaş Tekstil, önümüzdeki aylarda büyük bir alışveriş merkezi olarak ilçeye hizmet verecek.

İHALEYİ NAZİLLİ TEKSTİL KAZANDI

Köytaş Tekstil’i satın alan Nazilli Tekstil’in ortaklarından Ahmet Günver, fabrikanın son durumunu göstermek için Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim ve şirket avukatlarıyla birlikte tanıtım gezisi düzenledi. Gezi sırasında açıklama yapan Ahmet Günver, fabrikanın içler acısı durumuna açıklık getirdi. Günver, “Nazilli için kangren haline dönüşmüş bir yara olan ve mülkiyeti Halk Bankası’na geçmiş eski Köytaş Tekstil Fabrikası’nın satışa çıkarılması üzerine, ‘birlikten kuvvet doğar’ sözüne inanarak, Ziya Aksüt, Ahmet Vahit Aysan, Hilmi Baysal, Ahmet Uluhan ve Hakan Telliel’le Nazilli Tekstil’e ortak olduk. İnternet ortamında katıldığımız açık artırma usulüyle yapılan ihalede en uygun teklifi şirketimiz verdi. Banka yönetim kurulu kararıyla şirketimize satışının onandığını ifade edilmesi üzerine 8 milyon 579 bin 500 lira tutarındaki ihale bedelinin tamamı ödenerek 6 Haziran 2013 tarihinde tapu tescili yapıldı. Nazilli’nin yüz akı olan, uğruna canların, malların feda edildiği yere büyük bir heyecanla gittiğimizde karşılaştığımız manzara maalesef içler acısıdır. Ancak her ne olursa olsun, buranın her geçen gün gelişen büyüyen Nazilli’nin ihtiyaçlarına, ekonomisine, istihdamına katkı sağlayan, örnek gösterilecek bir yer olmasını sağlayacağız” dedi.

‘KÖYTAŞ’IN AYAKTA DURMA ŞANSI YOKTU’

Köytaş Tekstil’in kurulmasından bir süre sonra sektöre ayak uyduramadığını ve yöneticilerinin art niyetli olması nedeniyle zarara uğradığını ifade eden şirket ortaklarından Günver, “40 dönümü kapalı olmak üzere yaklaşık 67 dönüm araziye inşa edilen bu fabrikanın, zamanında hizmet ve kazanç amacıyla kurulmadığı için ayakta durma şansı yoktu. O dönemde Denizli’de ki tekstil fabrikaları bir işi 10-15 gün içerisinde teslim ederken, burası 3-3 buçuk ayda teslim etmekteydi. Tekstilde zaman ve talebi karşılamak çok önemlidir. Devletin nizamında olmayan bu yapı sağlıklı çalışmıyordu. Bir buçuk yıl önce icra kanalıyla ihale usulü satılan Köytaş Tekstil’i biz satın aldık” şeklinde konuştu.

‘KÖYTAŞ’I YERLİ İŞADAMLARIMIZIN ALINMASI ÇOK ÖNEMLİ’

Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, uzun yıllar atıl kalan bu tesisin, Nazilli Tekstil adı altında büyük bir alışveriş merkezi olacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirti. Alıcık, “Nazilli’nin gelişimine etki etmiş olan Sümerbank ve Köytaş basma fabrikalarının döneminde ilçe, bölgedeki birçok ilden fazla sanayi elektriği kullanıyordu. Bugün ise ilçemizin aş ve iş derdine çare bulmak için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Köytaş’ın yerli işadamlarımız tarafından satın alınması çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

nazilli’ye,-‘avm’-yapilacak-(1).jpg

nazilli’ye,-‘avm’-yapilacak-(2).jpg

nazilli’ye,-‘avm’-yapilacak-(3).jpg

nazilli’ye,-‘avm’-yapilacak-(4).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum