Nazilli'ye iyi haber

Nazilli'ye iyi haber

Nazilli Belediyespor'un, Fethiyespor maçında çıkan olaylar nedeniyle üç maçlık seyircisiz oynama cezası Tahkim Kurulu tarafından iki maça indirildi

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup Üçüncü Haftada Nazilli Belediyespor'un evinde oynadığı Fethiyespor maçının sonunda istenmeyen olaylar yaşanmış Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Nazilli Belediyespor'a üç maç kendi evinde seyircisiz oynama cezası verilmişti. Nazilli Belediye ve Belediyespor Onursal Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyespor'un sahipsiz olmadığını ve verilen üç maçlık cezanın ağır olduğunu bu yüzden de tahkime gidileceğini belirtmişti. Haluk Alıcık'ın bu çabası sonuç verdi ve Tahkim Kurulu üç maçlık cezayı iki maça indirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu tarafından yapılan açıklama şu şekilde ;

"Nazilli Belediyespor Kulübü'nün, (PFDK) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 24.09.2015 tarihli ve E.2015-2016/109, K.2015-2016/145 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamı dikkate alınarak yapılan müzakere neticesinde; Tahkim Kurulu'nun yerleşik içtihatları doğrultusunda Temsilci raporunda yer alan Nazilli Belediye Spor Kulübü Başkanı ve tüm kulüp yöneticilerinin saha olaylarının önlenmesi konusunda samimi ve devamlı gayretleri dikkate alınarak PFDK'nca, Nazilli Belediye Spor Kulübü'ne taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle (FDT) Futbol Disiplin Talimatı'nın 52/2. maddesi uyarınca verilen 3 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasının, 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile; Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Nazilli Belediye Spor Kulübü'nün "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine, oybirliği ile karar verilmiştir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.