Nazilli'ye sağlık sektöründe 5 yatırım

Nazilli'ye sağlık sektöründe 5 yatırım

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2017-2018 yılları yatırım programı kapsamında 31 adet yatırımın planlandığını söyledi.

AK Parti olarak Aydın’ın sağlık yatırımları kapsamında hak ettiği hizmetleri alması için AK Parti Aydın milletvekilleriyle birlikte Ankara’daki girişimlerini de sıklaştırdıklarını kaydeden Milletvekili Öz, “Tüm ilçelerimizdeki ihtiyaç tespitleri tamamlandı. 2018 yılı yatırım programına alınan 31 adet sağlık yatırımı ilimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“800 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ’NİN TEMELİ BU YIL ATILACAK”

Hizmetlere ilişkin bilgilendirmede bulunan Öz, “Efeler’de 5 adet sağlık yatırımımız bulunuyor. 27 milyon 60 bin lira bedelli Aydın Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası ve Aydın 50 Ünitli ADSM’nin 2 Aralık 2017’de yer teslimi yapıldı. Yatırımın inşası devam ediyor ve fiziki gerçekleşmesi halihazırda yüzde 83 seviyesindedir. Bu yıl Nisan ayında iş bitiminin ardından hizmete girecek. Yine gündemde de önemli yer tutan 800 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi’nin ihale süreci başladı. Öncesinde Bakanlıkça da ön yeterlilik ihalesi yapılmıştı. Değerlendirme sonucunda 16 firma ön yeterlilik için uygun görüldü. Süreç Bakanlığımızca yürütülmekte olup 2018 yılının ikinci yarısında ihale sürecinin tamamlanması ve temel atımı öngörülüyor” dedi.

“AYDIN’A AMATEM KAZANDIRACAĞIZ"

150 Yataklı Aydın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yatırımı hakkında da konuşan Öz, “Daha önce Yüksek Planlama Kurulunca onaylanan yatırımın mera vasfında olan arsası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Başbakanlıkça uygun görülerek onaylandı. 530 bin liralık mera ot bedeli olarak belirlenen tutar Sağlık Bakanlığınca yatırılacak ve Maliye Hazinesi’nden tahsisi gerçekleşecek. Tahsis sonrası imar çalışmaları en kısa sürede sonuçlandırılıp ihalesi yapılacak. Yine Aydın Halk Sağlığı Laboratuarı L1 grubu akredite bir laboratuar olup Aydın ilinin yanı sıra Muğla ve Denizli illerine de hizmet veriyor. Halen Aydın Devlet Hastanesi arsası içerisinde bulunan laboratuarın verimliliğinin arttırılması maksadıyla yeni bir Laboratuar binası planlaması yapıdı. Bu yatırımın da 2018 yılı içerisinde ihalesinin yapılarak inşasına başlanması öngörülüyor. Ayrıca ilimize bir adet AMATEM yapılmasına yönelik çalışmalar da başlatıldı. Fizibilite çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

“SÖKE VE DİDİM’DE 6 YATIRIMIMIZ HAYATA GEÇECEK”

Söke’de iki yatırımın bulunduğunu söyleyen Öz, “13 Mart’ta yer teslimi yapılan Söke Devlet Hastanesi Ek Binası’nın halihazırda fiziki gerçekleşmesi yüzde 63 seviyesine ulaştı. 4 milyon 342 bin lira bedelli bu binamızın inşaatı devam ediyor. Söke’de projesi tamamlanan Söke Bağarası 112 İstasyon Binası’nın Şubat ayında ihalesi yapılacak. Didim’de 4 yatırımı bulunuyor. 2 milyon 522 bin lira bedelli Didim Akbük Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyon Binası, bu yıl temmuz ayında hizmete girecek. Didim Merkez 2 nolu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ ile Didim Sağlıklı Hayat Merkezi Şubay ayı içerisinde ihalesi yapılacak. Yine 75 Yataklı Didim Devlet Hastanesi de 2018 yılı yatırım programı kapsamına alındı. Proje ihalesi yapılan bu yatırımla ilgili proje çalışmaları devam ediyor” dedi.

“İLÇE HASTANELERİNİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Aydın’daki sağlık yatırımları kapsamında Kuşadası’nda 3, Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Karacasu, Karpuzlu, Köşk ile İncirliova’da 1, Çine’de 3, Koçarlı’da 2 ve Nazilli’de 5 yatırımın bulunduğunu söyleyen Öz, “Çine ilçemizdeki mevcut hastane binası yetersiz kaldığı için yeni bir hastane yapılması planlandı. Bu yatırım da 2018 yılı yatırım programı kapsamındadır. Halihazırda arsa ve fizibilite çalışmaları başlatıldı. Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi, 2012 yılından bu güne Bakanlığımız programında bulunuyor. Bu yatırım ile ilgili Belediye ve Mal Müdürlüğü ile imar düzenleme çalışmaları devam ediyor. Projesi hazır olan yatırımın imar uygulaması tamamlandığında ihalesi yapılacak. 5 milyon 895 bin lira bedelli Sultanhisar Devlet Hastanesi’nin iş bitimi Nisan ayında gerçekleşecek. Köşk, Koçarlı, Yenipazar’da yapılacak olan ilçe devlet hastaneleri için de 2018 yılı yatırım programı kapsamında fizibilite çalışmaları başlatıldı. Hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

“İLİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Nazilli’de 5 adet sağlık yatırımının bulunduğunu belirten Öz, “Nazilli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Nazilli Sağlıklı Hayat Merkezi, 2018 yılı yatırım programı kapsamına alındı. Bunun yanında 3 mahalllemize de 112 İstasyonu yapacağız. 2018 yılı sağlık yatırımları Aydın İl Planması çerçevesinde öncelikle Aydın Halk Sağlığı Laboratuvarı, Aydın AMATEM, 75 Yataklı Didim ve Çine Devlet Hastanesi, Koçarlı ve Karacasu İlçe Devlet Hastanesi ile Nazilli’de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Sağlıklı Hayat Merkezi hayata geçecek. Tüm ilçelerimizdeki ihtiyaç tespitleri tamamlandı. 2018 yılı yatırım programına alınan 31 adet sağlık yatırımı ilimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.