Nazilli'ye Ukraynalı gelin geldi

Nazilli'ye Ukraynalı gelin geldi

Anastassıa Öztürk(24), Nazilli'nin Ukraynalı gelini. Anastassıa ve Melih Öztürk(34), bir yıl önce Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği Nevruz Bayramı etkinliklerinde tanıştı.

DENGE - Etkinlikte vokalist olarak görev alan Anastassıa, kutlama bitince Ukrayna'ya geri döndü. Sosyal medyadan konuşmaya devam eden çiftin aşkına mesafeler engel olamadı.

Bir yıl önce Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı festivaline vokalist olarak katılan Anastassıa Öztürk, ekip ile birlikte konaklamak için otele yerleşti. Anastassıa, kaldığı otelde çalışan Melih Öztürk ile tanıştı. Festival bitince Ukrayna'ya dönen Anastassıa, Melih Öztürk ile sosyal medyadan konuşmaya başladı.

AŞKI İÇİN İNGİLİZCE VE RUSÇA ÖĞRENDİ

Sosyal medyadan konuşmaya başlayan çiftin dilleri farklıydı. Anastassıa ile konuşmak için Google çeviriden Anastassıa'nın söylediklerini Türkçeye çevirdiğini belirten Melih Öztürk, "İngilizce ve Rusça öğrenmek için Anastassıa'dan yardım istedim. O da benim İngilizce ve Rusça öğrenmem için kaynaklar önerdi" dedi.

DİDİM'DE EVLENME TEKLİFİ ETTİ

Uzun süren konuşmalarının ardından Melih, Anastassıa'yı Türkiye'ye davet etti. Didim'de deniz kenarında bir lokantada romantik masa hazırlayan Melih, Anastassıa'ya evlenme teklifi etti. Teklifi kabul eden Anastassıa, "Kültürlerimiz, dilimiz ve dinimiz farklı; ama bunlar hiç önemli değil. Bizim için önemli olan kalp. Ben Melih'in kalbini çok sevdim" diye konuştu. Resmi nikahlarını kıydıklarını ama düğünü yetiştiremediklerini belirten Melih, "Hem benim ailemin hem de Anastassıa'nın ailesinin ve arkadaşlarının katılacağı bir düğün yapmak istiyoruz. Anastassıa da beyaz gelinlik giymek istiyor. Bu yaz düğünümüzü yapacağız" dedi.

"MÜSLÜMAN OLMA KARARINI ANASTASSIA VEREBİLİR"

Çevresindeki insanlardan Anastassıa'nın din değiştirmesi ile ilgili sorular aldığını söyleyen Melih, "Biz birbirimizi farklı dinlerle ve kültürlerle sevdik. Anastassıa hristiyan. Müslüman olma kararını sadece kendisi verebilir" diyerek bu konuda eşine zorlama yapmadığını belirtti.

O SES TÜRKİYE'YE KATILMAK İSTİYOR

Nazilli'ye geldiğinde üç ay içinde Türkçe'yi öğrendiğini ve Nazilli'yi çok sevdiğini söyleyen Anastassıa, "Şimdiye kadar Rusça ve İngilizce şarkılar söyledim. Burada Türkçe şarkılar öğreniyorum. En sevdiğim şarkı 'Üsküdar'a Gideriken' şarkısı" diyerek önümüzdeki günlerde 'O Ses Türkiye'ye katılmak istediğini belirtti.

Nazilli'deki insanların sıcak ve yardımsever olduğunu vurgulayan Anastassıa, "Türk yemekleri çok güzel. Kayınvalidem fasülye, pilav ve tarhana yapmayı öğretti. Zamanla daha fazla yemek öğreneceğim" diyerek en sevdiği yemeğin kebap olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.