Nazilli’ye Ulusal Lisans, Aydınspor 1923’e ceza

Nazilli’ye Ulusal Lisans, Aydınspor 1923’e ceza

2015-2016 Futbol Sezonu için Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüp sayısı 42’ye yükselirken, Aydın ekiplerinden Nazilli Belediyespor da lisans aldı.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda en üst 3 lig olan Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig'deki kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre inceledi.

İlk değerlendirmelerinde Kulüp Lisans Kurulu; Spor Toto Süper Lig'den Galatasaray A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Beşiktaş A.Ş., İstanbul Başakşehir A.Ş., Bursaspor, Trabzonspor A.Ş., Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Medicana Sivasspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, Çaykur Rizespor A.Ş. ve Kardemir Karabükspor kulüplerinin UEFA Kulüp Lisansı, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Konya Anadolu Selçukluspor ve Kırklarelispor kulüplerinin Ulusal Kulüp Lisans almaya hak kazandığını karara bağlamıştı.

AYDINSPOR 1923’E PARA CEZASI VE EK SÜRE

Kulüp Lisans Kurulu'nun bu toplantısında, Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili diğer kulüplere eksikliklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre vermişti. Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için yaptığı son toplantısında, eksiklerini tamamlayan Spor Toto Süper Lig'den Eskişehirspor, Osmanlıspor FK, Kasımpaşa A.Ş, PTT 1.Lig'den Balıkesirspor, Albimo Alanyaspor, Giresunspor, Adanaspor A.Ş., 1461 Trabzonspor, Keçiörengücü, Boluspor, Adana Demirspor; Spor Toto 2. Lig'den Nazilli Belediyespor, Manisaspor, Pendikspor, Ümraniyespor, Hacettepespor, Fethiyespor, Bandırmaspor, Hatayspor, İnegölspor, Sarıyer, Pazarspor, Gümüşhanespor, Tepecikspor, Kocaeli Birlikspor ve Diyarbakır BŞB Spor kulüplerinin Ulusal Kulüp Lisansı almalarını kararlaştırdı.

Aynı toplantıda Kurul, Aydınspor 1923’ün de içinde bulunduğu kalan 24 kulübe eksikliklerin giderilmesi için ikinci bir 30 günlük ek süre verirken, ayrıca para cezası verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.