Nazilli'yi eleştirdiler, AYBA'ya ses çıkarmadılar

Nazilli'yi eleştirdiler, AYBA'ya ses çıkarmadılar

AYBA'nın fakir ailelere yaptığı yardımları sosyal medyada paylaşmasına tepki göstermeyen gazeteciler, Nazilli Belediyesi'nin ilk defa yardım haberi servis etmesini kabullenemedi.

Geçtiğimiz günlerde Nazilli Belediyesi’nin dar gelirli ailelere yaptığı Ramazan yardımının personel tarafından sosyal medya hesabından paylaşılmasını sert bir dille eleştiren bazı gazeteciler, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun dar gelirli ailelere dağıttığı patates yardımlarına ait fotoğraflara ise sessiz kalmayı tercih ettiler.


AYBA'nın fakir ailelere yaptığı yardımları sosyal medyada paylaşmasına tepki göstermeyen gazeteciler, Nazilli Belediyesi'nin ilk defa yardım haberi servis etmesini kabullenemedi. Çerçioğlu'nun Bozdoğan'dan satın aldığı 250 tonluk patates yardımı da sosyal medyada haftanın en çok eleştirilen konusu olurken, AYBA ekiplerinin yardıma muhtaç vatandaşlarla çektiği fotoğrafları paylaşmasına nedense bazı gazeteciler görmezden geldi. Sosyal medyada tepki gösteren Nazillili vatandaşlar, Nazilli Belediyesi için geçtiğimiz hafta " Yardımı reklama dönüştürdüler"şeklinde haber yazıp Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı yıpratarak algı operasyonu yapılmasına yol açan aynı gazetecilerin, AYBA'nın yardım fotoğrafları için de aynı dilde haber yapılmasını istedi.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLMİŞTİ

Nazilli Belediyesi'ne bağlı Zabıta ekiplerinin Ramazan için kumanda yardımı yaparken çekilen fotoğrafları eleştiren ve sosyal medya paylaşımının altına yapılan muhalif yorumları haberleştiren gazeteciler, AYBA'nın patatesli yardım fotoğraflarını eleştirmediler. Nazilli Belediyesi ekiplerinin yardımları hakkında eleştirel bir yazı kaleme alan bir gazeteci sosyal medya hesabından şu yorumu yapmıştı:

"Muhtaçları siyasi malzeme mi yapıyorsunuz?.... Evet Nazilli Belediyesi, bence bu fotoğraflar hiç yakışmıyor, servis edilmemeli. Yardım Alanların fotoğrafları boy boy yayınlandı. Hani muhtaçları incitmeyecektik, hani 'Alan EL Veren ELİ görmeyecek' sözleri nerede kaldı. Tabii ki haberi yapılmalı çünkü hayırseverlerin destekleriyle oluyor ama yardım alan aileler neden afişe ediliyor gerçekten anlamış değilim. Belediye Basın Bürosu haber servisinde geçen ifade "Nazilli Belediyesi, Ramazan ayında dar gelirli ailelere gıda yardımında bulunarak, ailelerin yüzlerindeki tebessüme, evlerindeki huzura vesile oluyor" ama fotoğraflara bakınca görülüyor ki hepsinin yüzünde çekinme, utanma var. Onları ne siyasi malzeme yapalım ne de afişe edelim... Sırtlarından çekin yada yardım malzemelerini çekin. İnsanlar bu yardımların kime gittiğini gazetelerde görmesin, giden yardım malzemelerini görsün. Benden size bir öneri..."

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum