Nazilli'yi Kim Yönetiyor!

Nazilli'yi Kim Yönetiyor!

Nazilli'de İYİ Partili Kürşat Engin Özcan idaresindeki Nazilli Belediyesi'nde güç savaşı başladı. Çerçioğlu ve ekibinin hüküm sürdüğü belediye içinde, karar alınmadan önce CHP'li yöneticilere başvuruluyor.

HAVADİS HABER MERKEZİ-İYİ Partili Kürşat Engin Özcan'ın göreve gelmesinden sonra belediye yönetimi CHP'li idarecilerin eline geçti. Seçim önü yapılan istişareler sonucunda, iktidara gelindiğinde belediyede CHP'nin söz sahibi olacağı konusunda fikir birliğine varılmıştı. İktidarı eline alan Millet İttifakı'nda, fikir ayrılıkları yaşanmaya başladı. İYİ Partili ve CHP' li idareciler, belediye içinde güç savaşı verirken, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olaya el attı. CHP'li Çerçioğlu, kendi partisine gerekli imtiyazların sağlanması talimatını verdi. Çerçioğlu'nun talimatıyla başkan yardımcılıkları ve danışmanlık kadrolarına CHP'liler getirildi. Bu sayede ilçede yapılması planlanan ve yapılan herşeyden Çerçioğlu'nun haberi oluyor.  Kürşat Engin Özcan'ın aldığı her kararda etkin rol üstlenen kadrolar, yeni başkanın siyasi otoritesini zayıflatıyor.  
NAZİLLİ'Yİ YÖNETEN KADROLAR

ALİ ÇANKIR
Nazilli'de seçimlerin kazanılmasıyla Aydın' daki gücünü ikiye katlayan İl başkanı Ali Çankır, Nazilli'nin yönetilmesinde aktif rol oynuyor. 

KADİR MUTLU 
Kürşat Engin Özcan ile Özlem Çerçioğlu arasındaki diyalogların sağlamlaşması için belediye başkan yardımcısı Kadir Mutlu ise tampon görevi görüyor. Kadir Mutlu, AK Parti'de siyaset yaptığı dönemde Çerçioğlu ile yakın ilişkileri vardı. 

MERT ÖREROĞLU
Seçim döneminde paranın patronu olarak lanse edilen CHP'li Mert Öreroğlu'nun haberi olmadan belediyede kuş uçmuyor. Para trafiklerini kontrol altına alan Öreroğlu, belediye işleyişiyle ilgili Çerçioğlu'nun ekiplerinden yardım alıyor.

SERKAN SEVİM
CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, son aylarda yaptığı ilmi siyasetle parti içinde gözde oldu. Belediye içinde alınan kararlarda Mert Öreroğlu ile akıl birliği yapan Sevim, her şeyden bilgi sahibi oluyor. 
KEREM YILDIRIM 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP İl Başkanı Ali Çankır'ın Nazilli'de özel olarak görevlendirdiği Kerem Yıldırım, belediyenin yeni siyasi danışmanı oldu. Geçmiş yıllarda Anadolu Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Yıldırım, hem Büyükşehir hemde ilçe belediyesi arasındaki düzeni sağlamakla görevli. Kendisine birçok yetki veren Başkan Özcan, kendi partisindeki kişilerle bu yüzden fikir ayrılığına düştü. 

DURMUŞ TOPAL
İYİ Partili Durmuş Topal ise Başkan Özcan'ı geçmiş yıllarda DYP ve DP'de siyaset yapmış kişilerle CHP'nin belediyedeki hükmünü zayıflatmaya çalışıyor. İYİ Parti İl başkanlığı ve parti yöneticileriyle sürekli istişare halinde bulunan Topal, yaptığı siyasi hamlelerle tanınıyor. Belediyenin fikir babası olarak görülen Topal'ın en büyük icraatı ise yeni belediye başkan yardımcısı olacak olan Şahsettin Polat'ı ilçeye getirmek oldu. DP kökenli Polat, önümüzdeki günlerde görevine başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.