Nazilllili Avukatlar'dan 'Çoklu' Protesto

Nazilllili Avukatlar'dan 'Çoklu' Protesto

Aydın Barosu’na bağlı Nazilli Temsilciliği'ne kayıtlı bir grup avukat, Nazilli Adliyesi'nde 'çoklu baro sistemi'ne karşı eylem yaptı.

HAVADİS HABER-Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan ‘çoklu baro sistemi’ne karşı eyleme, Nazilli Temsilciliği'ne üye avukatlar da katıldı. 

Nazilli Adliye binası önünde açıklama yapan baro üyesi Av. Zehra Çobanyıldızı Akçaer,  “Son söz! Savunmadan hiç hazzetmediniz, biliyoruz. İlk fırsatta kapılarınızı ayırdınız, sonra susturmaya çalıştınız. Olmayınca, duruşma salonlarından atmaya; olmayınca, tutuklamaya; olmayınca hastanelere göndermeye çalıştınız avukatlığı hastalık derecesinde sahipleniyor diye. Olmayınca, hukuksuz yargılamalarla on yıllarca ceza vermek yolunuz seçtiniz. Şimdi de teslim alamadığınız baroları parçalayarak, cübbelerimize ilik açmaya, düğme dikmeye çalışıyorsunuz” dedi. 

3fc97a6e-9930-469d-98f6-0b248a8bc41a.jpg

“ÇOK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Baroların olası bölünme durumunda da susturulamayacaklarını ifaden eden Akçaer, “ İstiyorsunuz ki yargının son ayağı da iktidara bağlansın. İstiyorsunuz ki herkes sussun. İstiyorsunuz ki bu karanlık böyle sürsün. Sizden öncekilere de söylemiştik duruşma salonlarında; şimdi size de aynı şeyleri söylüyoruz. Bu projenim eski sahiplerinin yakalandıklarında ilk sözlerinin ‘avukatımı istiyorum’ olduğunu hiç hatırınızdan çıkarmayın. Unutmayın, tarih aydınlık için, umut için, insanlık için mücadele edenleri, umudu savunanları yazar. ‘Bu barolar çok oldu’ diyorsunuz ya, siz yargıyı bağımlı kıldıkça, hukuku yok saydıkça, adaleti unuttukça ,insan haklarını ayaklar altına almaya devam ettikçe; biz de “çok olmaya “ devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

a8544f3b-d7fc-447a-9eb5-0b544e581ed9.jpg

BU ÜLKEDE AVUKATLAR VAR
Çocuk istismarına, kadına şiddete, kadına cinayetlerine, doğanın katledilmesine karşı sessiz kalınmasına karşı tepki gösteren baro üyesi “Bu ülkede avukatlar var, aydınlığı onlar temsil ediyor. Özgürlüğü onlar, hukuk devleti ve demokrasi adına ne varsa onlar temsil ediyor. Onlar ;bütün baskılara, tehditlere, gözdağlarına yargılamalara rağmen susmayanlar, güce biat etmeyenler, vazgeçmeyenler, özgürlük için bedel ödeyenler. Ne yurttaşın sesinin kısılmasına izin verecekler , ne de karanlığınızın sürgit devam etmesine. Savunmaya dokunma!” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından baro üyeleri Nazilli Adliye Binası önünde yarım saat oturma eylemi gerçekleştirdi.

08009764-bf26-4551-88fd-b28db090eeb6.jpg

fabf8bb2-7739-4697-b54b-a134f34c11ce.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.