Nimet Nine, sevenleri yuva sahibi yapıyor

Nazilli’nin Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan 70 yaşındaki Nimet Topsakal 26 yaşından bu yana gençlerin evlenmesine katkı sağlıyor. Topsakal, gençlerin yuva sahibi olmasının büyük sevap olduğuna işaret ederken, “Dua etsinler yeter” diyor.

Görücü usülü evlilikler bazı yerlerde hala sürüyor. Gelişen teknoloji ve zamanın hızlı akmasına rağmen bazen gençler evlilikte ‘görücü’ usülünü tercih ederek yakın çevresinden yardım alıyor. Kendisine gelen taleplerden dolayı evliliklere ‘aracılık’ eden Nazilli Kurtuluş Mahallesi’nde yaşayan Nimet Topsakal, yılda üç çifti evlendiriyor. Çevresinde ‘Hacı Teyze’ olarak tanınan Topsakal, ‘davul bile dengi dengine’ atasözünden yola çıkarak evliliklere aracılık ediyor.

MUTLU OLDULAR MI SEVİNİYORUM

“İyi tanımadığım insanları evlendirmem” diyen Topsakal şunları söyledi: “Evlenecek olan gençleri tanımam gerek. Gençleri tanıştıracaksam, ailelerine ziyarete gideceksem sürekli birbirlerine uygunlar mı diye düşünürüm. Atalarımız ‘davul bile dengi dengine’ demiş. Evlendirdiğim gençler mutlu oldu mu seviniyorum. Çocukları olduğu zaman torunum olmuş gibi seviniyorum. Benim istediğim tek şey sevap kazanmak. Herhangi bir beklentim yok. Dua etsinler yeter. Özel günlerde uğrasınlar, telefon etsinler bana yeter”

BİRBİRLERİNE SAHİP ÇIKSINLAR

Evlilikte mutluluğun sırrının çiftlerin birbirine duyduğu güven olduğuna dikkat çeken Topsakal şu ifadeleri kullandı: “Kayınvalidelerin ve kayınpederlerin çiftler üstündeki tavrı önemli. Ancak, karı-koca birbirine sahip çıkmak zorunda. Her ne kadar kayınvalide-kayınpeder baskı yaparsa yapsın, birbirlerine sahip çıktıkları zaman sıkıntı olmaz”

GENÇLERİ EVLENDİRMEK GÜZEL OLAY

Bugüne kadar evlendirdiği çiftlerin sadece birinin ayrıldığını belirten Topsakal sözlerini şöyle tamamladı: “Yılda üç çift evlendiriyorum . Bugüne kadar büyük sıkıntılar yaşayan çiftler olmadı. Sadece kendi torunum eşinden ayrıldı. Allah böyle yazmış. Gençleri evlendirmek, yuva sahibi yapmak güzel bir olay”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.