Nişantaşı Üniversitesi’nden İstanbul’a Hatıra Ormanları

Nişantaşı Üniversitesi’nden İstanbul’a Hatıra Ormanları

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, İstanbul Ayazağa’daki ormanlık alanda daha önce üniversite adına dikilen 2 Bin fidana ek olarak 160 fidan dikti. İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “Yıl içi...

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, İstanbul Ayazağa’daki ormanlık alanda daha önce üniversite adına dikilen 2 Bin fidana ek olarak 160 fidan dikti. İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “Yıl içinde milyonlarca fidan dikiyoruz. Ancak güzel ve anlamlı olanı bunu öğrencilerle yapıyor olmamız” dedi.

İstanbul’un günden güne betonlaşmasından hareketle bir sosyal sorumluluk projesi geliştiren Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri bir araya gelerek İstanbul’a hatıra bıraktılar. Daha önce Nişantaşı Üniversitesi adına İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nce dikilen 2 Bin fidana ek olarak 160 fidanı daha doğaya kazandıran öğrenciler İstanbul’un oksijen kaynağına destek sağladılar. Fidan Diki törenine katılan İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, “Biz her yıl Dünya Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle hafta boyunca eğitim kurumlarıyla, vatandaşlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla fidan dikim etkinlikleri yapıyoruz. Ormanın içindeki bozuk ve açık alanlarda milyonlarca fidan dikiyoruz. Güzel ve anlamlı olanı bunu öğrencilerle yapmamız. Nişantaşı Üniversitesi bu etkinlikte olmak için bizim kapımızı çaldılar. Biz de onları kırmadık çünkü bu tür etkinliklere açığız. Burada fidanla öğrenciyi sıcak temas haline getiriyoruz. Böyle güzel bir günde öğrenci kardeşlerimizle fidan dikiyoruz” dedi.

YIL EN AZ 2 MİLYON FİDAN

‘İstanbul’da yılda 2 milyonun üzerinde fidan dikiyoruz’ diyen Zekeriya Mere, “Fidan dikim sayısı bazı yıllar daha da fazla olabiliyor. Bu rakam arazilerimizin büyüklüğüne göre değişiyor. Ortalama 2 milyon civarında fidan dikiyoruz. Vatandaşlarla beraber bu sayı yükseliyor” ifadelerine yer verdi.

Orman yangınlarıyla alan kaybetmediklerini kaydeden Mere, “Bu alanlara biz yıl içerisinde anında dikim gerçekleştiriyoruz. Dikmezseniz erozyon ve yağmurla o toprağı kaybedersiniz. Bizden kesinlikle ertesi yıla boş alan kalmıyor. Bizim için önemli olan bu yangınları büyümeden engellemek ve bu sahalara anında dikim yapabilmektir” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Nişantaşı üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Güven Gülen, “İstanbul’da giderek yoğunlaşan bir konutlaşma var. Bu durum karşısında gençlerin yapmaları gereken sorumlulukları var. Muhtemelen bu sorumluluklarımızı fidan dikimiyle genişleterek devam ettireceğiz. Bugün 160 fidan dikiliyor ve daha evvel de dikilmiş olan 2 bin fidanımız vardı. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek” dedi.

Nişantaşı Üniversite öğrencisi olarak bu tür etkinlikte yer aldığından dolayı şanslı olduğunu dile getiren Gazetecilik Bölümü Öğrencisi Hasan Kozgül, “Her üniversite bu tür etkinlikleri yapmıyor. Nişantaşı Üniversitesi olarak bu etkinlik dolayısıyla çok şanslıyız. Fidan dikmek bir oksijen dikmek niteliğinde ve insanlar için çok önemli. Bunları tüketmemiz yerine üretmemiz gerekiyor. Bunlar her üniversitenin,insanın ve bireyin yapması gereken etkinlikler” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.