Nitelikli cinsel saldırı davasında beraat !

Nitelikli cinsel saldırı davasında beraat !

Manisa'da eşi ve 3 çocuğunu geride bırakan F.U. , gönül ilişkisi yaşadığı A.A. ile kaçtı. 2 ay sonra ailesi tarafından Nazilli'de bulunan kadın zorla evde tutulduğunu ve cinsel ilişkiye zorlandığını iddia ederek kaçtığı F.U.'dan şikayetçi oldu.

Adliyeye taşınan olayda delilleri inceleyen mahkeme heyeti kadının evden isteyerek kaçtığını belirleyince nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan yargılanan F.U.'nun beraatine karar verdi. 
 

2015 yılından yaşanan olayın son duruşması Nazilli 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. İddiaya göre, Alaşehir'in Delemender Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi F.U., Haziran ayında evinden kaçtı. Kendisinden haber alamayan ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Ekiplere verdiği ifadede, eşinin A.A. tarafından kaçırıldığını ileri sürdü. 25 gün sonra F.U.'nun Nazilli'deki bir eczaneden ilaç aldığını tespit eden jandarma ekipleri durumu aileye bildirdi. 
ZORLA CİNSEL İLİŞKİ İDDİASI 
3 çocuğunu da yanına alarak karısının bulunduğu Esenköy Mahallesi'ne giden öfkeli koca, eşinin yaşadığı evi buldu. Eşini karşısında gören F.U., 2 ay birlikte yaşadığı A.A. tarafından zorla kaçırıldığını ve evde zorla tutulduğunu öne sürdü. Eşiyle evinden çıkan F.U, Jandarma'ya A.A'nın kendisini 2 ay boyunca zorla tuttuğunu ve cinsel ilişkiye zorladığını söyledi. A.A hakkında 2 ay yaşadığı F.U.'ya karşı nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemi nedeniyle cezalandırılması istemiyle kamu davası açıldı. 
BİRBİRLERİYLE ÇOK SAMİMİYDİLER 
Nazilli Adliyesinde bugün görülen davada, F.U ile A.A.'nın Esenköy Mahallesinde kiraladıkları evin sahibi tanık olarak ifade verdi. Kadının zorla tutulduğuna dair şüphe duymadığını belirten ev sahibi, "Bu kadınla o adam şehir hayatından bunaldıklarını, Manisa'dan Nazilli'ye göçtüklerini daha sonra da yaşamlarını bu köyde sürdürmek istediklerini söylediler. Bu yüzden benden ev istediler, ben bunları karı koca sanmıştım. Birbirleriyle çok samimiydiler" dedi. 
Mahkeme heyetinin "Kadının zorla tutulduğunu gördün mü" sorusu üzerine ev sahibi, F.U ile A.A'nın "Yeni evli çiftlerden daha samimi geziyorlardı" cevabını verdi. 
Ayrıca, F.U.'nun kendi rızasıyla evden ayrıldığına dair el yazısıyla notlar soruşturma dosyasında yer aldı. 
HAKİMDEN BERAAT KARARI 
Mahkeme heyeti, A.A'nın F.U ile gönül ilişkisiyle birlikte gittikleri ve rızayla cinsel ilişkiye girdiklerinin kanaatine vardı. Mahkeme sonunda karar açıklayan 1. Ağır Ceza Reisi Selahattin Afşin, dosya kapsamına katılan şüpheli beyanı ve tanık ifadeleri neticesinde. sanık A.A'nın beraatine karar verdi. 
  HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.