Nogay Keşeler Aslanbek Sultanbekov Konserine Destek

Nogay Keşeler Aslanbek Sultanbekov Konserine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin işbirliğinde Nogay Keşeler AslanbekSultanbekov Konseri, Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezind...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin işbirliğinde Nogay Keşeler AslanbekSultanbekov Konseri, Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezinde yapıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce düzenlenen Tiyatro Festivaline katılmak üzere Konya’da bulunan Dağıstan Nogay Devlet Dram Tiyatrosu üyeleri TİKA’nın katkıları ile Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin hazırladığı Nogay Keşeler programına katılmak üzere Ankara’ya davet edildi.

Konya’dan Ankara’ya hareket eden heyet, Nogay Türklerinin yaşadığı Şereflikoçhisar’ın Akin, Doğankaya ve şeker köyleri ile kulunun Kırk kuyu köylerini gezdi. Bu köylerde yaşayan Nogay Türkleri ile hasret gideren davetliler daha sonra Ankara’ya hareket etti.

Ankara’nın çeşitli tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden heyet saat 19.00’da, TİKA ve Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin işbirliğinde Gençlik Parkı’nda düzenlenen konsere katıldı. Yanbikeş Nogay Halk Dansları Topluluğu halk oyunları ve Dağıstan Nogay Devlet Dram Tiyatrosu Yırşı kızlarının şarkı ve oyunlarıyla devam eden konser ünlü Nogay Ozanı ArslanbekSultanbekov sahne almasıyla son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.