NTB'den Tarsus Çıkarması

NTB'den Tarsus Çıkarması

Nazilli Ticaret Borsası temsilcileri, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile NTB Soğuk Hava Deposu Fizibilitesi projeleri kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Ziyarette, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Erürker, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Çelik, Genel Sekreter Nilüfer Aşıkoğlu, Kalite Eğitim Akreditasyon Sorumlusu Ezgi Terk, Tescil Sorumlusu Metin Atay, İncir Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ramazan Konak, İncir Araştırma Enstitüsü Gıda Mühendisi Erdem Çiçek, Kalite Yönetim Sistemi danışmanları kurulu heyeti yer aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Nazilli ve Türkiye ekonomisi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sonunda ise Nazilli Ticaret Borsası ve Tarsus Ticaret Sanayi Odası heyetleri, birbirlerine plaket ve kendi yayınlarından verdi. Ardından Nazilli Ticaret Borsası heyeti ile birlikte ile Alata Bahçe Kültürleri Enstitü Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirildi. Alata ile Tarsus Ticaret Borsası'nın ortak konuları ve projeleri hakkında Alata Müdürü Dr. Davut Keleş ve Bölüm Başkanı Cengiz Türkay tarafından bilgi verildi. Alata ile birlikte 5 yıllık proje olan ve şu an 2'nci yılı devam eden Tarsus beyazı üzümünün mutasyon ıslahı yoluyla geliştirilmesi amaçlı başlatılan proje ve Tarsus Zeytin Platformu ile Tarsus sarı ulak zeytini için coğrafi işaret alınması için yapılan çalışmalar konusunda bilgi paylaşımı yapıldı. Laboratuvar zenginliği konularında katılımcılar bilgilendirildi.

“NAZİLLİ VE TARSUS KABUĞUNU KIRMAYA ÇALIŞIYOR”

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, " Tarsus Ticaret Borsası’nın faaliyetlerini duyuyor ve memnun oluyoruz. Nazilli de Tarsus gibi kabuğunu kırmaya çalışan bir kent. Yakın zaman önce hayvan pazarımızı kurduk ve bölgeye modern bir pazaryeri kazandırdık. Bizlere gösterdiğiniz samimiyet ve yakınlık için teşekkür ederiz" dedi.

“GLOBAL DEĞİŞİKLİKLERİN TAKİPÇİSİ OLDUK”

Başkan Murat Kaya, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımızı hep bir plan kapsamında değerlendirmeye aldık. Global anlamda gerçekleşen değişikliklerin takipçisi olduk. Bir bütünün parçası olmak gayesiyle çıktığımız yolda Borsamızı ve kentimizi en iyi noktalara taşımak amacındayız. İşimiz tarımla, tarım bizim ve ülkemizin geçim kaynağı, geleceği" diyerek, tarım havzaları modelinin tam manasıyla uygulanmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirtti. 

HABER:MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.