NTO Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları yapıldı!

NTO Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları yapıldı!

Nazilli Ticaret Odası'nın verdiği sınav ve belgelendirme hizmetiyle, oto galeri sahipleri ve çalışanların alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları yapıldı.

İkinci el motorlu araçlar satışı yapan tüm işletme sahiplerinin alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için Nazilli Ticaret Odası tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verildi. Meslek Sınavı niteliğinde yapılan sınavlar teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı yapıldı. İkinci el oto satışı yapan iş yeri sahipleri ile bu mesleği yapmayı düşünen kişilerin katıldığı sınavlarda başarılı olanlar ustalık belgesi yerine geçen mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazandı.

4516d647bf37c868819f93c67373cd7e.jpg

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, "Nazilli Ticaret Odası, belge zorunluluğu bulunan iş kollarında Mesleki Yeterlilik Belgesi hizmeti vermeye devam etmektedir. Nazilli merkez ve altı ilçenin yetki alanı içinde

olması nedeniyle bölge odası olmanın sorumluluğunu taşıyan kurumumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen yetki çerçevesinde tüm iş kollarında azami derecede hizmet ve belgelendirme faaliyetlerine devam etmektedir. Motorlu Kara Taşıtları sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ile yakın bir zamanda iş yeri açmayı düşünen kişilere yönelik yaptığımız sınava başvurular devam etmektedir. Yazılı ve performans sınavı olarak iki aşamada gerçekleşen sınavlarda motorlu kara taşıtları ticareti yapan iş yeri sahiplerimiz tecrübelerini ve bilgilerini yansıttılar. Sınava giren tüm adayların başarılı olarak belgelerini almalarını temenni ediyorum" dedi.

Verilen hizmetin sadece otomotiv sektörüne yönelik olmadığına dikkat çeken Arslan, "İnşaat sektörünün tüm dalları, Metal Sac İşlemeci, Metal Kesimci, Kaynakçılık, CNC Programcısı, Makine Bakımcısı, Servis Şoförlüğü ve Emlakçılık gibi birçok sektörde de sınav ve belgelendirme hizmeti vermekteyiz" diye konuştu.

30c4cacdc5e39d417f8d389e142cd975.jpg

735423f9f4407d4e3d343085b5c3ff1b.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.