NTO, TOBB Akreditasyon seviyesini yükseltti

Nazilli Ticaret Odası, TOBB bünyesinde Avrupa Birliği standartlarında hizmet sunan odalara verilen TOBB Akreditasyon seviyesini yükselterek hizmet kalitesini yükselttiğini tescillemiş oldu.

Ticaret Odası geçtiğimiz günlerde geçirdiği akreditasyon denetlemesi ile hizmet kalitesini ‘C’ seviyesinden ‘B’ seviyesine yükselterek üyelerine daha kaliteli hizmet sunduğunu da tescillemiş oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcuklıoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla TOBB hizmet binasında gerçekleştirilen sertifika törenine Nazilli Ticaret Odası da bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Kadın Girişimci temsilcileri, Genç Girişimci Temsilcileri, Nazilli Ticaret Odası meclis üyeleri, personeli, yönetim kurulu ve proje ekibi ile birlikte katıldı. Törenin ardından özel bir randevu ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşen heyet, yapılacak Nazilli Ticaret Odası hizmet binası için destek talep etti. Yetkililer bölgeye yapılacak Nazilli Ticaret Odası hizmet binasının bölgeye olumlu ve önemli katkılar sağlayacağını, bölgenin vizyonunu değiştireceğini de belirtti. Hisarcıklıoğlu, yapılacak olan binanın bölgeye çok acil ihtiyaç olduğunu şahsen gözlemlediğini belirterek binaya birlik olarak verilebilecek bütün destekleri en kısa sürede vereceklerini belirtti.

AKREDİTASYON NE DEMEKTİR VE NE İŞE YARAR?

TOBB bünyesindeki oda ve borsaların hizmet kalitesini ve güvenilirliğini ölçen bir uyum sistemi olan TOBB Akreditasyon sistemi, Avrupa Birliği oda ve borsalarındaki hizmet kalitelerini esas alarak akreditasyon sertifikasını vermektedir. Hizmet kalitesi olarak “C”, “B”, “A” ve “A+” derecelendirmeleri bulunan sistemde Nazilli Ticaret Odası 7. Dönem akredite odaları arasında “C” sınıfı belgeye sahip bir oda konumunda iken, yapılan iyileştirmeler ve olumlu düzenlemeler ile seviye “B” sınıfına yükseltilmiştir. Yeni hizmet binasında yapılacak fiziki düzenlemeler il seviye “A+” olacaktır.

YAPILAN İYİLEŞTİRMELERE ÖRNEKLER

Nazilli Ticaret Odası bünyesinde basın, iletişim ve halkla ilişkiler birimi kurularak, faaliyete geçirildiğini belirten Başkan Arslan; “Basın bültenleri yeniden düzenlenerek QR kod uygulaması eklenmiştir. Facebook sayfası açılarak üyeler ile anlık iletişim kanalları kuvvetlendirilmiştir. Oda hizmeti öğle arasında da devam ettirilerek kesintisiz hale getirilmiştir. Bölge tanıtım çalışmaları için hazırlanan belgesel çalışması ile bölgenin hem sektörel hem kültürel çalışmalarına olumlu katkı sağlanmıştır (İngilizce destekli). Fuar organizasyonlarının sayısı artırılmıştır. Üye ziyaretleri düzenli hale getirildi (personel ve yönetim bazında). Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kurulan diyaloglar üyelere de yansıtılarak artırılmıştı. Üyelere yönelik doğrudan fayda sağlayacak anlaşmalar yapılmıştır. Üye bilgilendirmeleri artırılarak düzenli hale getirilmiştir. Oda olarak birçok yeniliğin dışında bilgi sistemleri, güvenlik altyapısında yapılan değişiklikler, odanın iç işleyişi ile ilgili yapılan değişiklikler gibi birçok çalışmayla birlikte toplam hizmet kalitesinde sağlanan artış neticesinde seviye yükseltilmiştir” dedi.

AKREDİTASYON YÖNETİMDEN PERSONELE UZANAN BİR SÜREÇ

Oda hizmet binasındaki fiziki kısıtlar nedeni ile A sınıfı sertifikanın şu an için mümkün olmadığına, en kısa sürede yeni hizmet binasında A sınıfı sertifikaya ulaşacaklarına değinen Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan; “Nazilli Ticaret Odamızdan hizmet alan bir üyemiz, hizmetin oluşumundan devamına kadar geçen toplam sürede Londra’daki, Berlin’deki, Paris’teki bir ticaret odası ile aynı kalitede hizmet almaktadır. Bunu tescilledik. Fiziki şartlarımızın olumsuz olması sebebi ile belki hizmet kalitemizdeki artış gözle görülemese de inanıyoruz ki üyelerimiz bunu hissetmektedirler. Yeni binamızda yeni departmanlar, yeni hizmet alanlarının oluşması ile mevcut hizmet kalitemizi artırarak A sınıfı sertifikaya kavuşacağımızdan hiç şüphemiz yok. Zaten bağımsız değerlendiricinin de ön değerlendirmesi bu şekilde olmuştur. Tabii burada şunu belirtmekte fayda var, akreditasyon yönetimden personele uzanan bir süreç. Bu vesile ile yönetimden personele kadar sürecimize olumlu destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bizi sertifika törenimizde yalnız bırakmayan başta Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık olmak üzere Aydın Genç Girişimciler temsilcimiz ve üyemiz Beyhan Başol Küçükebeoğlu’na, kadın girişimciler temsilcilerimiz Neyyire Nazan Elgün ve Memnune Urgancı’ya meclis üyelerimize ve yönetim kurulu üyelerimize, medya temsilcilerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

TOBB BAŞKANINDAN BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Törenin ardından heyet olarak ziyaret ettikleri TOBB başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu oda hizmet binası hakkında bilgilendiren heyet, birlikten destek beklediklerini ilettiler. Sertifika törenine katılan heyetten son derece memnun olduğunu, yerel yönetimler, kadın - genç girişimciler ve üniversite ile sağlanan bu uyumun bütün odalara örnek olması gerektiğini belirtti. Nazilli Ticaret Odası’nın oda hizmet binasının fiziki yetersizliğini Aydın ziyaretinde gözlemlediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, gereken desteğin en kısa sürede verileceğini sözlerine ekledi.

‘GURUR DOLU BİR GÜN YAŞADIK’

Nazilli Ticaret Odası olarak hizmet kalitesini yükseltmek adına büyük çabalar sarf ettiklerine ve bu çabaların yükseltilen sertifika belgesi ile manevi olarak kendilerine büyük mutluluk verdiğine değinen Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler; “Bu süreci birlikte yaşadığımız ve bizlere destek olan, özverili çalışmaları ile sürece dahil olan meclis üyelerimize, yönetim kurulumuza, komitelerimize ve oda personelimize teşekkürlerimi sunarım. Geniş bir katılımcı ile sertifikamızı almaya gittik. Olması gerektiği gibi Nazilli Belediye Başkanımız, kadın - genç girişimcilerimiz, üniversite öğrencilerimiz, yönetim kurulumuz ve meclis üyelerimiz hep birlikte teslim aldık sertifikamızı. Çünkü bu sertifika sadece bizim çabalarımızla değil, çok geniş bir kitlenin çabaları ile alınmıştır. Sertifika töreninde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza bu vesile ile meclisim adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Umarım gelecekte de daha güzel günleri yine hep birlikte karşılarız” ifadelerini kullandı.

NTO, TOBB <span style=

NTO, TOBB <span style=

NTO, TOBB <span style=

NTO, TOBB <span style=

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.