Numan Kurtulmuş Aydın'da Konuştu!

Numan Kurtulmuş Aydın'da Konuştu!

Ak Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Çıldır Havaalanı’nın tarifeli uçuşlara açılması ile Aydın - Denizli Otoyolu’nun inşa edilmesi projesinin destekçisi olacağını ifade etti.


AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Aydın’a geldi. Kurtulmuş’un ilk durağı Denizli Karayolu’ndaki Hasmahal Kır Bahçesi oldu. Sivil toplum ve meslek kuruluşu temsilcileri ile basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin yerel seçimlere gittiğini belirten Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edildikten sonra, ilk yerel seçimin yapılacağını anımsattı. “İnşallah, Aydın’da da millet, AK Partili bir belediye başkanı seçerek, AK belediyecilikle Aydın’ı tanıştıracak” diyen Kurtulmuş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin, ülkenin bundan sonraki gidişatı açısından önemli olduğuna işaret etti. 

“DEVRİM NİTELİĞİNDE REFORM” 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni “devrim niteliğinde bir yönetim reformu” olarak tanımlayan Kurtulmuş, Türkiye’de artık, geçmişte olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize dönüşmeyeceğini söyledi. Yerel seçimlerde de vatandaşların bu istikamette oy kullanacağından şüphe duymadığını belirten Kurtulmuş, AK Parti’nin sandıktan güçlü bir şekilde çıkacağını kaydetti. 

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan olaylara da değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin uluslararası alandaki saygınlığının giderek arttığını bildirdi. 27 Ekim’deki dörtlü zirvenin buna örnek teşkil ettiğini dile getiren Kurtulmuş, bu coğrafyada barış ve esenliğin egemen kılınması için kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ifade etti. 

“MAZLUM HALKIN YANINDAYIZ” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyüktür” sözüne atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, “Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke olmak durumunda. Dünyanın büyüsünün bozulduğu bir sistemle karşı karşıyayız. İsrail’deki zulümleri asla seyretmeyeceğiz. Bunun insanlık suçu olduğunu her platformda dile getireceğiz. Filistin’in mazlum halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Eninde sonunda hak galip gelir, batıl zail olur. Eninde sonunda kazanacak olan Filistin’in masum insanlarıdır” değerlendirmesinde bulundu. 

Son 16 yılda Türkiye ekonomisinde önemli bir büyümenin yaşandığına dikkati çeken Kurtulmuş, buna karşın “süper ligde yer almadığımızı, bunun için en az 10 yıl daha devam eden bir istikrara ihtiyaç olduğunu” vurguladı. Kurtulmuş, bu adımı gerçekleştirme yolunda devlet – millet kaynaşmasının önemine işaret etti. 

Aydın’daki yatırım beklentilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, ziyaretinden önce AK Parti’nin Aydın milletvekilleriyle, Ankara’da bir toplantı yaptıklarını, Aydın’ın sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı. 

“ONLAR TAKİPÇİSİ, BEN DESTEKÇİSİ OLACAĞIM” 

Kurtulmuş, şöyle devam etti: “1960’tan bu yana Aydın’da var olan havaaalanının gelişmesine ve buranın da uçuşlara açılmasıyla ilgili bir çalışma yapılabilir mi? Bununla ilgili olarak Ulaştırma Bakanı’mızla konuştuk. Ayrıca yaklaşık 130 kilometrelik Aydın – Denizli Otoyolu’nun ihalesinin yapılmasıyla ilgili konuyu Ulaştırma Bakanı’mıza ilettik. Bu iki konunun, milletvekili arkadaşlarımız takipçisi olacak, ben de destekçisi olacağım.” 

950 yatak kapasitesi olması planlanan Aydın Şehir Hastanesi’nin de destekçisi olacağını dile getiren Kurtulmuş, Aydın milletvekillerinin de bu konunun takipçisi olacağını kaydetti. 

“YANLIŞ ANLATILAN BİR KONU” 

Aydın’daki jeotermal konusuna da değinen Kurtulmuş, şu görüşleri dile getirdi:

“Zaman zaman spekülasyonlara neden olan, maalesef yanlış anlatılan ve yanlış anlaşılan bir konu. Aydın’ın muazzam bir jeotermal kapasitesi olduğunu biliyoruz. 230 dereceye kadar çıkan büyük bir ısıya sahip bir su kaynağı var. Bu jeotermal kaynağın yenilenebilir enerji bakımından en önemli kaynaklardan biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Çevreyle uyumlu, doğayı tahrip etmeyecek bir jeotermal kaynağa sahip olmak Aydın ve çevresi için çok önemli bir imkandır, fırsattır. Bunlar en iyi şekilde değerlendirilmeli.”

Çevreye duyarlılığın herkesin ortak noktası olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, bu kaynağın çevreye zarar verecek şekilde kullanılmasına asla izin vermeyeceklerini aktardı. 

Toplantıya AK Parti Aydın milletvekilleri Rıza Posacı, Metin Yavuz, İl Başkanı Ömer Özmen, kadın ve gençlik kolları yöneticileriyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

t-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.