NYSA'da Tarihi Meclis

NYSA'da Tarihi Meclis

Sultanhisar NYSA Antik Kenti bin 800 yıl aradan sonra ilk kez bir meclise kapılarını açarak, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'ne ev sahipliği yaptı

Bouletion'da (Yaşlılar Meclis Salonu) yapılan Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısına meclis üylerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katılırken, 2 bin yıl önce olduğu gibi vatandaş, meclisi izleme fırsatı buldu.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı ilk toplantısını NYSA Antik Kenti'ndeki 700 kişilik Antik Bouletion Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Ülke tarihinde antik kentte ilk kez yapılan bu meclis toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, 17 İlçe Belediye Başkanı'ndan 7'si toplantıya katıldı. CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin de izlediği mecliste konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “NYSA Antik Kenti, ilimizin en önemli antik kentlerinden ve kültürel miraslarından birisidir. Büyük şehirimizin ev sahipliğinde meclis toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımız bin 800 yıl sonra tarihi bir anlam ifade etmektedir. Bin 800 yıl önce bu meclis salonunda NYSA kentinin kültürel ve siyasi toplantıları yapılmaktaydı. Bugün burada bu toplantıyı yapmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bölgemizde bulunan diğer tarihi alanlarda da uygun görülürse bu toplantıları devam ettirebiliriz" dedi.

 

ANTİK KIYAFET GİYDİLER

 

NYSA Antik Kenti'nde yapılan toplantı öncesinde 200 bin yıl önceki kıyafetleri giyen bayanlar, günün gözdesi oldu. Antik kıyafetli bayanlarla poz veren Çerçioğlu'na, zeytin tacı hediye edildi. Eylül ayının ilk meclisinde 21 maddelik gündem, meclis üyelerince oylanıp, ilgili komisyonlara aktarıldı. 17 Eylül'de yapılacak olan ikinci toplantı öncesinde gündem dışı maddeler de oylamaya sunuldu.

Toplantı sonunda Meclis Üyeleri'ne ve tüm katılımcılara yemek ikram edilirken, yapılan gezide NYSA Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öztanır tarafından NYSA tarihiyle ilgili bilgiler verildi. 

Haber:Mehmet Ali Cintosun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.