O gerçeği yıllar sonra öğrendi

O gerçeği yıllar sonra öğrendi

Efeler’de yaşayan Hüseyin Duman, 30 yıldır oturduğu ve emlak vergisini ödediği evin kendisine ait olmadığını öğrenince büyük şaşkınlık yaşadı. Elinde tapusu olan ancak kayıtlarda tapusu görünmeyen Duman’ın isim benzerliği kurbanı olduğu anlaşıldı.

Başından geçen olayın sadece Türkiye’de yaşanabileceğini kaydeden emekli öğretmen Hüseyin Duman, “Konya Ereğli’de yaşayan Hüseyin Duman isimli bir kişi Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuş. TOKİ'de Aydın’da üzerine kayıtlı evi olduğunu için TOKİ’ye giremeyeceğini söylenmiş. Hayatında Aydın’a hiçbir zaman gitmediğini ve hiç evi olmadığını ifade eden arkadaşımız derdini anlatamamış. Evin gerçek sahibini bulmak ve yanlışlığı düzeltmek için tapu adresinden Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşcıoğlu’na ulaşmış. Muhtarımız beni aradı, konuyu anlattı. Ben de ilk başta şaka olduğunu düşünmüştüm. E-devlet üzerinden tapu kayıtlarımıza baktım, üzerimde evin kayıtlı olmadığını gördüm. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü” dedi.

“KÖTÜ NİYETLİ BİRİ OLSA EVİ BİLE SATABİLİRDİ”

30 yıldır içinde oturduğu evin emlak vergisini de eksiksiz ödediğini kaydeden Hüseyin Duman, “Elimde tapuyla hızlıca Aydın Tapu Müdürlüğü’ne gittim. Tapuda T.C. kimlik numarası girilirken isim benzerliğiyle birlikte böyle bir yanlışın yapıldığı öğrendim. Kısa sürede düzeltileceğini söylediler. Rahat bir nefes aldım. Konya’da yaşayan adaşım eğer ki kötü niyetli biri olsaydı evi bile satabilirdi. Allah’tan dürüst bir arkadaşımızmış. Duyarlılığından dolayı Fatih mahalle muhtarımız Yıldız Karadaş Taşcıoğlu’na teşekkür ederim. Tapudaki yanlışın düzelmesini bekliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.