'O' İLÇEDE GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

'O' İLÇEDE GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Karacasu'da FETÖ operasyonlarında gözaltına alınanların sayısı 18'e yükseldi. 18 kişi yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi


Karacasu’daki FETO/PDY operasyonları kapsamında Aydın Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınanların sayısı 18'e çıktı. Dün sabah erken saatlerde başlayan operasyon sonucunda gözaltına alınan 15 kişiye ek olarak 3 kişinin daha göz altına alındığı öğrenildi. İlçe Emniyet Amirliği'nde sorgusu tamamlanan, aralarında AK Parti eski ilçe başkanı, müteahhit, esnaf, sağlık memuru, okul müdürü ve öğretmenleri nde olduğu 18 kişi, Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Karacasu Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınacak olan zanlıların mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. Dün sabah erken saatlerde başlayan operasyonlar kapsamında Karacasu’da 20 kişinin ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi. Mahalle muhtarları ve azaların da katıldığı operasyonlar Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden gelen ekiple yürütüldü. Arama kararlarının Aydın Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen liste doğrultusunda yapıldığı öğrenilirken ev ve iş yerlerinde arama yapılan 20 kişiden 18’inin bilgisayar kayıtları ile birlikte gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltına alınanlar arasında AK Parti eski ilçe başkanı Osman Küçükkonuklar, Karacasulu kayırsever iş adamı Hafız Mustafa Kavurmacı’nın işlerini yürüten ve sağ kolu olarak bilinen, müteahhit iş adamı Turgut Çolakkol, Karacasu Anaokulu Müdürü Mustafa Dinç, Kırçiçeği Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nazif Çengi, daha evvel eşiyle birlikte açığa alınan Fatih Kara, esnaftan Mehmet Topan, oğlu Erkan Topan, Osman Kocabıyık, Orhan Küçükyörü, Recai Günay, Muzaffer Sayal, Nadir Tabak, Nadir Kambak, Fetullah Gülen’in yurtlarından olan Serhat kız ve erkek öğrenci yurdunu işleten emekli İmam İlhan Anıl, Karacasu Devlet Hastanesi’nde çalışan amca çocukları Mümtaz ve Cengiz Bölüm, bu sabah adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.