O mahalle karantina altına alındı

O mahalle karantina altına alındı

Nazilli’nin Bağcıllı Mahallesi’nde sokak kedisi 2 kadın ve bir büyükbaş hayvana saldırdı. Ekipler tarafından etkisiz hale getirilen kedi de kuduz tespit edildi. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bağcıllı Mahallesi’ni karantina altına aldı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN- Alınan bilgiye göre, Bağcıllı Mahallesi’nde yaşayan Nuray Avcı ve Özlem Urgancı sokak kedisinin saldırısına uğradı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan kadınlara, yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz aşısı vuruldu. Saldırgan kedinin bir büyükbaş hayvana da zarar verdiği öğrenildi. Durum, Nazilli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’e bildirildi. Etkisiz hale getirilen kedi, Nazilli Hayvan Barınağı’na götürüldü. Bir süre sonra ölen kedi Nazilli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince Bornova Veterinerlik Araştırma Enstitisü Müdürlüğü’ne teslim edildi. İncelemeyi tamamlayan veterinerler, kedide kuduz tespit etti.

Nazilli İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bağcıllı Mahallesi’ni karantina altına aldı. Mahalleye 6 ay boyunca küçükbaş ve büyükbaş hayvan giriş-çıkışı yasaklandı.

karantina.jpg2.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum