O ŞEHİRLERE KAR YAĞDI SOĞUĞU BİZE KALDI

O ŞEHİRLERE KAR YAĞDI SOĞUĞU BİZE KALDI

Türkiye için kara kış alarmı verildi. Bugün yılın ilk kapsamlı kar yağışı başlıyor. Son hava durumu tahminlerine göre 19 ilde kar yağışı görülecek. Bir çok ilde de kar yağışı sulu kar olarak etkili olacak.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacak, bazı bölgelere kar yağacak. Bölge genelinde hava  sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşmesi nedeniyle Erzurum, Ardahan, Ağrı, Kars ve Gümüşhane'de kar yağışı  etkili oluyor. Ankara hava durumu raporunda da kar uyarısı var. İstanbul için yapılan son hava durumu tahmini ise yağmur alarmı verdi.


KIYI EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR
Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.