O yolun adı "Sevgi Yolu" değil "Sanat Sokağı"

O yolun adı "Sevgi Yolu" değil "Sanat Sokağı"

Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Halk Eğitim Merkezi ile Uğur Mumcu Parkı arasında yer alan Sevgi Yolu’nun adının Sanat Sokağı olarak değiştirileceğini açıkladı.

 

Nazilli’de aktif çalışmalarını sürdüren Kent Konseyi, ilçede herkes tarafından bilinen Sevgi yolunun isminin değiştirileceğini söyledi. Nazilli Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan Halk Eğitim Merkezi ile Uğur Mumcu Parkı arasında yer alan Sevgi Yolunun, sanatla özleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Burmaoğlu,  Havadis Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Kent Konseyi’nin ilçe halkının huzuru ve eksikliklerini tamamlamak için çalıştığını kaydeden Burmaoğlu, “ Nazilli, Kent Konseyi ile 2009 yılında tanıştı. 2011’den sonra yönetmelik değişerek, siyasetten daha bağımsız bir hal aldı. Her ne kadar bağımsız olsa da bütün yükü belediyeler çekiyor. Özellikle maddi destek Belediye tarafından sağlanıyor. Çeşitli çalışma gruplarımızla projeler üreterek kenti daha da güzelleştirmek, kentin ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. Nazilli Kent Konseyi, aynı zamanda Türkiye Kent Konseyi Birliği ve Türkiye Kent Konseyi Platformu üyesi.”

Kent Konseyi’nin kentin ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda insanların da birbirleriyle olan ilişkilerini geliştirdiğini ifade eden Burmaoğlu, “Kentlerdeki çalışmaları takip ediyor, gerektiği zaman çalışmalara bizde katılıyoruz. Gittiğim çalışmalarda bunun bir sosyal kazanım olduğunu, insanların birbiriyle iletişiminin arttığını, fikir üretebilecekleri özgür alanlar oluştuğunu hep belirtiyorum.” dedi.

İnsanların hayata katılıp bir şeyler üretmeleri için 2009’da bu yana çalışma grupları ile birçok proje yaptıklarını vurgulayan Burmaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “En son projemiz Kültür ve Sanat Çalışma Grubumuzun önerisiydi, Uğur Mumcu Parkı İle Nazilli Halk Eğitim Merkezi arasındaki yolu, Kent Konseyi Sanat Sokağı yapılması istendi.  Bizde bununla ilgili yetkililerle görüşmeleri sağladık, sevgi yolunun adı sanat sokağı olarak değiştirilecek.”

Kent Konseyi’nin çok ciddiye alındığını düşünmeyen, eski heyecanın yok olduğunu dile getiren Burmaoğlu, “Nazilli için baktığımızda 2009 yılında ki Kent Konseyi çalışma grubu olarak toplantı yapıldığında 100 kişi katılırken şimdi genel toplantı yaptığımızda 100 kişi toplayamıyoruz. İnsanların eski heyecanları yok. Bunu geliştirmek için, Üniversiteyle, çeşitli STK’larla katılımın artmasına yönelik görüşmeler yaptık. 2019 yılındaki yerel seçimlere kadar daha aktif bir çalışma yapmayı düşünüyoruz.” diye konuştu. 

 

HABER: EBRU HAMAMCIOĞLU

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum