Obezite Hastaları Adıyaman’da Sağlığına Kavuşuyor

Obezite Hastaları Adıyaman’da Sağlığına Kavuşuyor

Dünyanın ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden Adıyaman’a gelen obezite hastaları, tüp mide ameliyatı olarak sağlıklarına kavuşuyor.Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 21. yüzyılın en önemli sa...

Dünyanın ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden Adıyaman’a gelen obezite hastaları, tüp mide ameliyatı olarak sağlıklarına kavuşuyor.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri olan obezitenin önüne geçmek için yapılan tüp mide ameliyatında yüzde yüze yakın oranda başarı sağlanıyor. Tüp mide ameliyatı yapan tanınmış cerrahlardan Genel Cerrahi ve Bariatrik Uzmanı Sabri Özdaş, 100’ün üzerinde obezite hastasını sağlığına kavuşturdu.

Genel Cerrahi ve Bariatrik Uzmanı Sabri Özdaş, obezite hastalığının son yılların en önemli sağlık sorunlarından birisi olduğunu fakat yaptıkları tüp mide ameliyatı (Laparoskopik Silivgstroktomi) ile yüzde yüze yakın başarı sağlandığını dile getirdi. Özdaş, bugüne kadar yaptıkları tüm operasyonlarda güzel ve sevindirici sonuçlar aldıklarını ve hastalarının hem sağlıklarına kavuştuğunu hem de fazla kilolarından kurtulduğunu ifade etti.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüp mide ameliyatında çok iyi bir noktada olduğunu ve bunda kendisi kadar ekibinin de önemli katkıları bulunduğunu aktaran Özdaş, son üç aydan beri yurt dışından da hastaların geldiğini söyledi. Özdaş, “Son üç ay içerisinde Norveç’ten, Medine’den gelen hastamız oldu. Bu Adıyaman için güzel ve sevindirici bir durumdur. Norveç gibi bir Avrupa ülkesinden hastanın Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek ameliyat olup şifa bulması çok güzeldir. Adıyamanlı birisi olarak ilim adına bununla gurur duyuyorum” dedi.

Son yıllarda obezite hastalığının arttığına dikkat çeken Özdaş, “Son yıllarda obezite oranı çok artı. İnsanlar fast food, hızlı yemek yeme kültürüne alıştılar, hareketsizleştiler. Bunun yanında endüstriyel sanayileşmiş gıdalarla, hazır gıdalarla beslenmeye başlanıldı. Alınan besinler geri verilmiyor, enerji verilmiyor, spor, egzersiz yapılmıyor. Bir tüketim toplumu olduk. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz ve biz de de bu beslenme kültürü yaygınlaşıyor. Ülkemizde hızlı bir şekilde obeziteye ulaşım yüzde 20’lerde. Resmi çalışmalar olmasa da yüzde 20’lerde olduğu tahmin ediliyor. Çocuklarda bu oran yüzde 30’lara çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’dan Adıyaman’a gelerek ameliyat olan Zemire Avşar ise “Ben gençliğimde böyle obez değildim. Son 8-10 yıl içerisinde sağlık problemlerinden dolayı hızla kilo aldım. Benim için en büyük problem bir kere şeker hastalığı oldu. Fiziksel görünümden ziyade sağlıksal açıdan çok zor. Yürüdüğünüz zaman tıkanıyorsunuz, kalp çarpıntılarınız artıyor, çabuk yoruluyorsunuz, hızlı hareket edemiyorsunuz. Yeri geliyor, elinizden düşürdüğünüz şeyi çok rahat bir şekilde eğilip alamıyorsunuz. İşinizi, sosyal yaşamınızı, her şeyinizi etkiliyor. Tamamen sağlık açısından, hayatı daha kaliteli daha kalifiyeli yaşayabilmek için, kimseye bağımlı olmadan tek başıma hareket edebilmek için, daha güzel bir hayat yaşayabilmek için ameliyat oldum. Bir hafta önce ameliyattan önce 129 buçuk kiloydum, iki gün önce tartıldığımda 4 kilo verdiğimi gördüm. Sağlığım yavaş yavaş yerine geliyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.