Odh’de Eswl Ünitesi Yenilendi

Odh’de Eswl Ünitesi Yenilendi

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ordu Devlet Hastanesi ESWL Ünitesini yeniledi.Böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL (Extracorporeal Shock Wave Therapy) ile anestezi uygulamad...

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ordu Devlet Hastanesi ESWL Ünitesini yeniledi.

Böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL (Extracorporeal Shock Wave Therapy) ile anestezi uygulamadan ağrısız, sancısız tedavi imkanının sağlandığı hizmetv ermeye başladı. Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, söz konusu cihazın son derece gelişmiş olup, 4. jenerasyon taş kırma cihazı olduğunu belirterek, “Bu cihaz ile taşlar vücut dışından ses dalgalarıyla kırılarak küçük parçalara ayrılır ve idrar kanalından vücut dışına atılır. Genellikle bu yöntemle 2.5 cm’den küçük taşlar yüzde 85-90 başarıyla tedavi edilmektedir. Bu cihazın özelliği hem ultrasonik hem filoroskopik görüntüleme sistemlerine sahip olmasıdır” dedi.

ESWL’nin kolay ve konforlu bir yöntem olduğunu belirten Küçükoğlu, tedavi sırasında hastanın ağrı ve sancı duymadığını, bu yüzden tedavi esnasında herhangi bir ağrı kesici ilaç verilmesine gerek olmadığını da belirterek, “Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Bu seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’den küçük taşlar için uygulanmaktadır. Eğer taş 2 cm’den büyük ise, bu tür taşlarda endoskopik veya açık cerrahi yöntemleri tercih edilir. Bu cihazın başarı oranı, böbrek taşlarında yüzde 80-85, üreter (idrar yolu) taşlarında yüzde 85-90, alt üreter taşlarında ise yüzde 75-80’dir. Seanslar yaklaşık 30 dakika sürer ve işlem sonrasında hasta hemen normal hayatına dönebilir. Sadece kırılan taşlar vücuttan idrar yoluyla atılırken ağrı gelişebilir. Böyle durumlarda hastaya ağrı kesici ve sıcak uygulama ve egzersiz gibi tedaviler verilebilir. Her iki seans arası ortalama 2 veya 3 gündür” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.