ODÜ’de Mezuniyet Coşkusu

ODÜ’de Mezuniyet Coşkusu

Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.Durugöl Spor Tesisleri’nde yapılan mezuniyet törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büy...

Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Durugöl Spor Tesisleri’nde yapılan mezuniyet törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, protokol mensupları, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile süren törende, Ordu Üniversitesi 1’incisi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Burcu Çelik, mezun öğrenciler adına konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren aileleri ile üniversite öğretim elemanlarına teşekkür etti.

3 BİN ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, 8 yıl önce 4 fakülte, 1 yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulu ve 5 bin civarında öğrenci sayısı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başladıklarını, bugün ise 10 fakülte, 3 enstitü, 10 meslek yüksekokulu ve 3 yüksekokulda toplam 205 aktif bölüm, 650 civarında öğretim elemanı ve 17 bin civarında öğrenci sayısıyla zorlu ve özverili bir süreç ortaya koyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz kurulduğundan bu yana, bölgenin geleneksel değerleri ile bilimin evrensel değerlerini bütünleştirmeyi başarmış, çağdaş ve demokratik bir üniversite olarak bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden birisi olma yolunda ciddi aşamalar kaydetmiştir. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelerek ilimizde öğrenim görmek isteyen gençlerimize hizmet etmek, bizim için kutsal bir görevdir. Bizler, bütün kadromuzla birlikte öğrencilerimizin daha nitelikli öğrenim görmeleri için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitemize de önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Üniversitemiz nitelikli insan gücüne yaklaşık 3 bin öğrenci daha kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşamaktadır” dedi.

ODÜ 1.Sİ BURCU ÇELİK

Kalabalık bir katılımla yapılan mezuniyet töreninde, Ordu Üniversitesi birinci, ikinci ve üçüncüsüne ’teşekkür belgesi’ ve ’başarı ödülü’ verildi. Ordu Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 1’incisi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Burcu Çelik’e teşekkür belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ 2.si olan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Meryem Serdar’ın ödülünü ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve ODÜ 3.sü Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Cansu Çeleş’in ödülünü Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu takdim ettiler.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ ODÜ 2.’Sİ OLDU

Üniversitelerde başörtüsü ile öğrenim kapılarının açılmasının ardından Ordu Üniversitesi tarihinde okul derecelendirilmesinde ilk 3’e ilk kez başörtülü bir öğrenci girdi. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Meryem Serdar, gösterdiği başarı ile ODÜ 2.si oldu. Meryem Serdar, anne ve babası ile başarı kürsüsüne çıktı.

Gurur dolu anların yaşandığı, mezuniyet töreninde ODÜ bünyesindeki fakültelerin, sağlık yüksekokulunun ve meslek yüksekokullarının birinci, ikinci ve üçüncülerine, öğretim görevlilerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

ODÜ mezuniyet töreni, mezuniyet kütüğüne plaket çakma ve ODÜ’den mezun olan 3 bin öğrencinin kep atma töreniyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.