Öğrenciler Çanakkale’de Şehitlikleri Gezdi

Öğrenciler Çanakkale’de Şehitlikleri Gezdi

İzmir’in Balçova ilçesinden şehitler diyarı Çanakkale’ye giderek şehitlikleri dolaşan onlarca çocuk, savaş alanlarını gezdi.Balçova Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale’ye düzenlenen gezide, öğrencil...

İzmir’in Balçova ilçesinden şehitler diyarı Çanakkale’ye giderek şehitlikleri dolaşan onlarca çocuk, savaş alanlarını gezdi.

Balçova Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale’ye düzenlenen gezide, öğrenciler savaş alanlarını yerinde gördü. İlçedeki ilköğretim okullarında öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin bir velisi ile katıldığı geziye toplamda 500 öğrenci katıldı. Gezi sırasında öğrenciler, savaş alanlarını dolaştı. Balçova Belediyesi tarafından 11 yıldır düzenlenen ve duygu dolu anların yaşandığı gezide, öğrenciler Mehmetçiklerin siperlerini de gördü. Geziye, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya da katıldı.

Göreve geldiklerinde Balçova’daki çocukları Çanakkale’ye ve Anıtkabir’e götürmeye başladıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz yıllardır çocuklarımıza Bağımsızlık Tarihimizi, bu tarihi yazmamızı sağlayan kardeşlik ruhumuzu ve Bağımsızlık Önderimiz Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatıyoruz. Cumhuriyet değerleri ile büyüyen nesiller yetiştirmek için gezilerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.