Öğrenciler, Fuarda Kitaplarla Buluştu

Öğrenciler, Fuarda Kitaplarla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesi kapsamında ortaklaşa düzenlediği kitap şenliğinin Elbistan ayağı...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ‘Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor’ projesi kapsamında ortaklaşa düzenlediği kitap şenliğinin Elbistan ayağı başladı.

13-15 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan kitap şenliği Elbistan Gençlik Merkezi’nde kitapseverleri ve yazarları bir araya getiriyor.

Elbistan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle açılışı yapılan kitap şenliğine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Akküncü ve Ahmet Sarıtürk, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar, Elbistanlı yazar Ömer Sevinçgül, Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kitap şenliğinin açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü yaptı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akküncü yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi il genelinde uyguladığımız bir proje. Her ilçemizin çocukların ayaklarına kitapları gönderelim. Kitaba değer verme adına kendi biriktirdiği öz değerleri ile kitap alma ve okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Her sınıf seviyesinde 3. sınıftan başlayarak lise son sınıf seviyesine kadar her sınıf seviyesine 5 kitap seçtik. Çocuklarımıza kitap okuma yarışmaları yaptık. İl genelinde 21 bin öğrencimiz bu yarışmaya katıldı. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini vereceğiz. Bu projede bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Akküncü’nün konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü Serdar Yakar ise “Kitap Dünya’ya açılan yeni bir penceredir. Bu manada sizleri burada görmekten kıvanç duyuyorum, mutlu oluyorum. Sizleri buraya getiren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kitaplarla buluşmak hayatımızın manası olmalı. İlk olarak geçtiğimiz Aralık ayında Kahramanmaraş’ta 1. Kitap fuarını gerçekleştirdik.

Bu kitap fuarını gerçekleştirirken bazı tereddütlerimiz vardı. Çünkü kitabın önünde çok büyük engeller vardı, kitaba ulaşmak kolay değildi. Aylar süren çalışma sonunda gördük ki insanlar kitabı arzuluyorlar. Açtığımız bu fuar yazarlarıyla beraber, katılımcılarıyla beraber büyük ilgi gördü ve her gün binlerce insan ziyaret etti. Bu düşünceden yola çıkarak biz bu fuarı sadece Kahramanmaraş’ta değil ilçelerde de öğrencilerle buluşturmak için destek verdik. Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, kitaplarla yenidünyalar keşfetmek dileğiyle başarılar diliyorum” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Elbistanlı yazar Ömer Sevinçgül ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi kesilerek protokol ve öğrenciler kitaplarla buluştu. Öğrenciler kitap kumbaralarında tasarruf yaparak biriktirdikleri paralarla kitap aldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.