Öğrenciler Liseleri Tanıyor

Öğrenciler Liseleri Tanıyor

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Ortaokulu öğrencileri için “Liselere tanıma gezisi” çerçevesinde Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesine gezi düzenlendi.Pazarlar Ortaokulu öğrencileri ‘liseleri tanıma...

Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde Ortaokulu öğrencileri için “Liselere tanıma gezisi” çerçevesinde Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesine gezi düzenlendi.

Pazarlar Ortaokulu öğrencileri ‘liseleri tanıma gezisi’ programı ile gitmek

İstedikleri okulları görme imkânı buldu

Pazarlar Orta Okulu 8. sınıf öğrencileri, Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen

“liseleri tanıma gezisi” kapsamında Pazarlar’da bulunan liseleri ziyaretler başladı.

Pazarlar Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Gülsüm Alakuş öncülüğünde gerçekleşen programda öğrenciler, Çok Programlı Anadolu Lisesini yakından tanıma fırsatı buldu.

Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Dinçay tarafından karşılanan Pazarlar Ortaokulu son sınıf öğrencilerine okul hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler okul ve pansiyon gezdiler ve öğrencilere kahvaltı verildi.

Gitmek istedikleri okulları gezerek bilgi alan 53 kişilik 8. sınıf öğrencileri, hedefledikleri

Orta öğretim kurumlarını belirleme ve tanıma fırsatı buldu. Moral ve motivasyon arttırmaya yönelik olan geziye, Rehberlik Öğretmeni Gülsüm ve Alakuş, Okul Müdürü Muhammet Eşref Uzun katıldı.

Gezi sonunda öğrenciler, Anadolu ve Meslek Liseleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Öğrenciler, yapılan inceleme gezilerini olumlu bulduklarını belirterek, “Tercih yapacağımız orta öğretim kurumlarını yakından tanımak bizleri sınavlara hazırlanma konusunda cesaretlendiriyor. Yerinde görerek, okulların imkânlarını tanıyarak yetenek ve ilgilerimiz doğrultusunda hangi okulun uygun olduğunu öğreniyoruz” dedi.

Öğrenciler, bu uygulamanın kendileri açısından çok verim geçtiğini ve diğer okullara da gezilerim devam etmenini istediler.(MB-EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.