Öğrenciler Madde Bağımlılığı Konusunda Bilinçlendiriliyor

Öğrenciler Madde Bağımlılığı Konusunda Bilinçlendiriliyor

Hacegan Derneği, lise ve ortaokulda eğitim gören gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendiren eğitimlerine devam ediyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamınd...

Hacegan Derneği, lise ve ortaokulda eğitim gören gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendiren eğitimlerine devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Hacegan Derneği tarafından hazırlanan “ Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik” projesi kapsamında Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim verildi.

Öğrencilere yönelik düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Kadir Taşseten tehlikelerin önüne geçmek amacıyla bu eğitimleri yaptıklarını söyledi. Bağımlılığın sadece uyuşturucu maddeler olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan Taşseten,”Günümüz’de en büyük tehlikelerin başında internet, bilgisayar, televizyon, telefon gelmektedir. Bunlar hepimizin olmasa olmazıdır. Bunlara ayrılan zaman nedeniyle temel değerlerimizden uzaklaşıyoruz. Bu sebeple de iç dünyamızda bir boşluk yaşıyoruz ve strese girdiğimiz zamanda alkol ve uyuşturucuya bulaşıyoruz.”dedi.

Madde bağımlığı ve zararları konusunda liseli gençleri bilgilendiren Dr. Kenan Erdem ise en yaygın bağımlılığın sigara olduğunu belirterek, sigara bağımlığına götüren sebeplerin alkol ve uyuşturucu bağımlığına da neden olduğunu ifade etti.

Psikolog Sevgi Arpacı ise çocukların ergenlik dönemini anlatarak, ergenlik döneminde sıkıntı ve problemler oluştuğunu belirterek gençlerin hassas olmalarını istedi. Arpacı, gençlerin her türlü sıkıntılarını ve problemlerini öncelikle anne ve babalarına açmalarını, problemlerin ilk defa aile büyüklerince değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Seminerin sonunda dernek başkanı Ahmet Öz tarafından yazılan ‘Yarım Simit’ adlı tiyatro oyunu sergilenirken, katılımcılara ise ‘Hz. Peygamberin Üstün Ahlakı’ adlı kitap hediye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.