Öğrencilerden Çocuk Gelinler Konusunda Duyarlı Proje

Öğrencilerden Çocuk Gelinler Konusunda Duyarlı Proje

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin kanayan yarası olan çocuk yaşta evlilik sorunuyla ilgili sosyal sorumluluk projesi başlattı.Türkiye’de erken yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek istey...

Marmara Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin kanayan yarası olan çocuk yaşta evlilik sorunuyla ilgili sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Türkiye’de erken yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek isteyen Marmara Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları kısa film ile sosyal medya üzerinde kampanya başlattı. Oluşturdukları #herseyyasindaguzel hashtagiyla kadın ve çocuk haklarına vurgu yapan öğrenciler çalışma sonucunda Türkiye’deki çocuk evliliklerinin önüne geçmek istediklerini belirtti.

Türkiye’nin dünyadaki çocuk evliliklerinde üst sıralarda yer aldığını söyleyen Proje Koordinatörü Girayhan Gazi Uysal, "Son yıllardaki araştırmalar gösteriyor ki Türkiye, Asya ve Afrika ülkelerinin ardından çocuk evliliklerin en çok görüldüğü ülkelerin başında geliyor. Her yıl yüzlerce çocuk kendi rızası olmadığı halde zorla evlendiriliyor. Biz de hazırladığımız bu projeyle çocuk evliliklerinin önüne geçmek istedik" dedi.

Proje kapsamında hazırlanan kısa filmle hem insanlarda duyarlılık oluşturmak hem de onları sosyal deneylerinin bir parçası yapmak istediklerini belirten proje yönetmeni Uğur Çelik ise "Son yıllarda 18 yaşın altındaki kızlarını evlendirmek isteyen ailelerin sayısında yüzde 92 artış oldu. Bu gerçekten küçümsenemeyecek bir rakam. Biz bu filmle insanların sorumluluk almalarını ve çocuklarının geleceklerini göz ardı etmemelerini sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’deki çocuk gelin sayısı 200 bine yaklaştı. Siyasiler de bu konuda bir an önce adım atmalı" dedi.

Duyarlı tüm ailelerden ve sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini kaydeden Marmara Üniversitesi öğrencileri herkesi #herseyyasindaguzel hashtagiyle Twitter, Facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde kendilerine destek vermeye davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.