Öğrencilerin tercihi ADÜ oldu

Öğrencilerin tercihi ADÜ oldu

Üniversite tercihlerinin açıklamasının ardından Adnan Menderes Üniversitesinin (ADÜ) en çok tercih edilen üniversitelerin arasında

 ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "ADÜ olarak bizi tercih eden öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vereceğiz" dedi.

Lisans düzeyinde tüm üniversitelerin ortalama doluluk oranı yüzde 92,83 olurken Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), yüzde 99.77 lisans ve genel toplamda da yüzde 99.24 doluluk oranıyla birçok üniversiteyi geride bıraktı. Yeni açılan bölümlerde ise doluluk oranı yüzde 100 oldu. Açılan 5 bin 325 Lisans kontenjanından 5 bin 313’üne öğrenci yerleşirken sadece 12 kontenjan boş kaldığını belirten Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Cavit Bircan, “Bu doluluk oranı bizi sevindirdi. Yeni gelen öğrencilerimize elimizden gelen yardımı yapacağız. Onlara en iyi şekilde eğitim verip iş hayatına hazırlayacağız. Burada geçirdikleri öğretim hayatlarında dolu bir öğrenim hayatları geçirmeleri için gerekenleri yapacağız” dedi.

Ön Lisans için açılan 7 bin 31 kontenjana 6 bin 949 kişi yerleşti. Yüzde 98.83’lük doluluk oranıyla Türkiye’deki birçok üniversitenin önünde yer alan Adanan Menderes Üniversitesi, 12 bin 356 kontenjanın 12 bin 262’sine öğrenci kabul ederek toplamda yüzde 99.24 doluluk oranına ulaştı.

YENİ AÇILAN BÖLÜMLER DOLDU

Adnan Menderes Üniversitesinde açılan 4 yeni bölümde 237 öğrenci kabul edildi. Lisans düzeyinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Bilgisayar Mühendisliği ve Psikoloji programlarında 196 öğrenci, Ön Lisans düzeyinde de Makine Programı’na 41 öğrenciyle 237 kontenjanın tamamı doldu. Boş kalan kontenjanlara öğrenci kabulüne imkan sağlayacak olan 2015 Ek Tercih ve Yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile tüm bölüm ve programlarımızda yakalanan doluluk oranı başarısının daha yüksek noktalara ulaşacağı düşünülüyor. Toplamda 94 kontenjanın boş kaldığını belirten Bircan, “Son zamanlarda yaptığımız üniversite tanıtım çalışmalarının işe yaradığını görüyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi olarak gelen kardeşlerimize en kaliteli eğitimi vereceğiz” diye konuştu.

Son yıllarda farklı alanlarda talep gören yeni meslek dallarına yönelik bölümleri bünyesine kazandıran Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Bircan, yeni bölüm ve programlar açmaya önümüzdeki akademik yıllarda da devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.