Okulların temizliğini hükümlüler yapacak

Okulların temizliğini hükümlüler yapacak

Nazilli Kaymakamlığı ile Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimlik Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler, yaz boyunca okulların temizliğini, bakım ve onarımını yapacak.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların temizlik, bakım ve onarımları artık hükümlülere emanet. Nazilli Kaymakamlığı ile Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimlik Serbestlik Müdürlüğü arasında, hükümlülerin kamuya yararlı bir işte çalıştırılma protokolü imzalandı. Denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler, okulların 2017-2018 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi için çalışacak. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, kurum müdürleri ve okul müdürleri katıldı. 

Projenin, hükümlüleri topluma kazandırma konusunda faydalı olacağını kaydeden, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, “ Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda hükümlülerin kamuya yararlı çalıştırılmasıyla ilgili bir protokol imzaladık. Ben bu vesileyle hem ceza ve infaz evlerinin, ıslah edici ve insanların topluma kazandırma amacıyla hareket etmesinden dolayı hem de bu işe gösterdikleri özenden dolayı yetkililerimize teşekkür ediyorum. Hükümlüler, topluma yararlı bir iş yapmış olacaklar hem de ıslahıyla topluma kazandırılmalarıyla ilgili bir işlev görmüş olacaklar. Aynı zamanda bizim çocuklarımızın geleceğimiz olan evlatlarımızın yetişeceği ve eğitim alacağı kurumların daha iyi koşullarda onların hizmet vermesine vesile olacak. Bu amaçla böyle bir iyiliği en azından duyurulması etrafta bu işten haberdar edilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.” dedi. 

Okulların yaz tatili dönemi boyunca hükümlüler tarafından eksikliklerinin tamamlanacağını belirten Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, “Modern ceza infaz sisteminin en temel özelliklerinden biri olan topluma kazandırma, hükümlüleri dört duvar arasında ömürlerinden çalmaktan ziyade, toplumla entegre bir şekilde onların hizmetlerinden istifade etme zihniyetinin bir sonucu olarak doğmuştur. Bakanlığımızın ve Ceza İnfaz Tevfik Evleri Genel Müdürlüğümüzün bize talimatları, mevzuattaki düzenlemeleri neticesinde kamuya yararlı işlerde çalıştırılma yükümlülüğü son dönemde ciddi bir rol oynamaya, önem kazanmaya başladı. Bu çerçevede hazırladığımız projeyle, okullarımızın yaz tatili döneminde bakım onarımlarının, temizliklerinin, eksiklerinin yapılıp kıymetli öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin daha temiz daha bakımlı bir eğitim ortamına kavuşmalarına bir parçada olsun katkımız olsun istedik.” diye konuştu.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

20503954_1743697239010744_1038680965_n.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.