Olaydan 9 yıl sonra tutuklandı

Olaydan 9 yıl sonra tutuklandı

Efeler’de 8 yaşındaki E.E.’yi '‘kuzu sevme’' bahanesiyle kandırıp istismar eden ve 18 yıl hapis cezasına çarptırılan D.U., olaydan 9 yıl sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Umurlu Mahallesi’nde 2008'de meydana geldi. İddiaya göre, o dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde askerliğini yapan D.U., izinli olarak Umurlu Mahallesi’ne geldi. O dönemde 8 yaşında olan E.E.’yi bir okulun çevresinde dolaşırken gördü. Birkaç gün sonra E.E.’yi kuzu sevme bahanesiyle kanal yoluna götürerek kız çocuğunu istismar etti. Olay, E.E.’yi ağlarken gören bir öğretmenin jandarmaya haber vermesiyle ortaya çıktı. Olayın ardından yakalanan D.U., bir süre tutuklu kaldı. Önce asliye ceza mahkemesinde açılan dava, daha sonra görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderildi. Bu süreçte, D.U. tahliye edildi.

Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, 7 duruşma sonunda karara bağlandı. 2015'in Kasım ayında verilen karar doğrultusunda D.U., cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. O tarihten bu yana aranan D.U., pazar günü Efeler’de yakalanarak Aydın Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılıp kararın yüzüne okunmasının ardından Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.