Oltu’da Öğrencilerden Hemşireler Günü Etkinliği

Oltu’da Öğrencilerden Hemşireler Günü Etkinliği

Oltu İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle Hükümet Meydanında stant kurarak vatandaşların vücut/kilo endeksi, boy/kilo ölçümü, obezite ile ilgili mücadele, nabız,...

Oltu İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle Hükümet Meydanında stant kurarak vatandaşların vücut/kilo endeksi, boy/kilo ölçümü, obezite ile ilgili mücadele, nabız, tansiyon, şeker ölçümü yaptılar.

Oltu İbn-i Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Özay Sağlam, yaptığı açıklamada, “Hemşireler Gününde farkındalık yaratarak ücretsiz olarak Oltulu vatandaşların vatandaşların vücut/kilo endeksi, boy/kilo ölçümü, obezite ile ilgili mücadele, nabız, tansiyon, şeker ölçümü yaparak öğrencilerinde pratiğini geliştirmek vatandaşları bilgilendirmek amaçlı böyle bir etkinlik düzenledik. Gün boyu sürecek olan etkinliğimize ilgi bir hayli fazla. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Yapılan ölçümler sonrası kişilerde görülen sonuçlara göre konuyla ilgili broşürler vererek vatandaşlara uyarılarda bulundular. Ölçümlerde sınırı aşan vatandaşlara hastaneye gitmeleri yönünde uyarı da bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.