Ölüm yolunda 20 kişi öldü!

Ölüm yolunda 20 kişi öldü!

Nazilli’nin Güzelköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, karayoluyla evlerinin arasında yıllardır yapılmayan yola tepki gösterdi. Mahallenin ortasından geçen Aydın-Denizli karayolu bu zamana kadar çok sayıda kişinin ölümüne sebep oldu.


Güzelköy Mahallesi’nde yıllardır sorun haline gelen karayolu ile evlerin arasına bir türlü yapılamayan yol, vatandaşları çileden çıkarttı. Onlarca insanın her gün ölümle karşı karşıya kaldığı yolda, Güzeköylüler ulaşımını Aydın-Denizli Karayolu üzerinden yürüyerek temin ediyor. Yarım asırdır faaliyette olan ana yolunda, bu zamana kadar 20 kişinin karşıdan karşıya geçerken öldüğü biliniyor.500 metrelik yolun yıllardır yapılmaması yetkililerin sorumsuzluğunu ortaya çıkardı.750 metrelik yolun 250 metrelik bölümünün yıllar önce yapıldığını kaydeden mahalleli,“Büyükşehir Belediyesi sadece seçim zamanlarında bizi hatırlıyor ve bu yolun yapılacağına dair asılsız vaatlerle bizi kandırıyorlar” diye Büyükşehir’e isyan etti.
"AİLEMDEN İKİ KİŞİ CAN VERDİ"
Ailesinden iki kişiyi karayolunda kaybeden 85 yaşındaki Nurettin Gökçe, yol olmadığı için anayolunun kenarında ölüme meydan okuyor. 2001 yılından Oğlu Hasan Gökçeyi (25), daha sonra torunu Nurettin’i (9) kaybeden Gökçe, devlet yetkililerini sorumsuzlukla suçladı. Her gün evlatlarının öldüğü yoldan karşı karşıya geçen Nurettin Gökçe, “Sesimiz duyulmuyor. Dilekçeler yazıldı, cevap verilmedi. Biz ne yapalım. Ölelim mi. İki can verdik ailemizden. Bu ana yolunun kenarından yolu açmak bu kadar zor mu? Yetkililer buraya geliyor, diğer gün bizi unutuyorlar. Bir can daha mı gitsin?” dedi.
DİLEKÇELERE CEVAP VERİLMEDİ
Güzelköy Mahallesi’ndeki vatandaşlar kendi aralarında imza toplayarak, dilekçe yazdı. Tedbirlerin alınması için vatandaşlar Büyükşehir’i göreve davet etti.
HABER:CEMAL ERİŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.