Ömer Vela, Standart Gündeme Tepki Gösterdi

Ömer Vela, Standart Gündeme Tepki Gösterdi

Didim Ticaret Odası'nın eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.

Didim Ticaret Odasının Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Oda Meclis Salonunda yapılan toplantıya Oda yönetim kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, Oda Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ile meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısının açılmasının ardından gündemin ikinci maddesinde Eylül ayı yönetim kurulu raporu yönetim Kurulu üyesi Celal Gümüş tarafından okundu. Yönetim kurulu raporunun okunmasının ardından konuşan Ticaret Odası Meclis Üyesi Ömer Vela, Oda Meclis gündeminin standart 4 meclis gündemi ile toplanmasını eleştirdi.

“MECLİS TOPLANTILARINDA BİR ŞEYLER YAPILMIYOR”

Vela eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Biz şu ana kadar 15 olağan meclis toplantısı ile 2 olağanüstü olmak üzere 17 meclis toplantısı gerçekleştirdik. Bu yapılan 17 toplantıda gündemde var olan standart 4 madde dışında 17 toplantıda bunların dışında benim belirlediğim 10 farklı gündem yer almış. Standart meclis toplantısında ne var, ‘açılış, Yönetim kurulu faaliyet raporu, Hesap Tetkik Komisyon raporu ve kapanış’ Bunların dışında farklı olarak 10 madde ele alınmış; bu kadar… Meclis toplantılarında bir şeyler yapılmıyor. Böyle bir gündem ile toplanılmaz. Artık burada heyecan kalmamış, 25 meclis üyesi ne yapıyoruz! Meclisin şevk ve çalışma azmi kalmamış. 70 bin nüfuslu ve 3 bin üyesi olan Ticaret Odasının üyelerinin hiç mi sorunu yok?” sözleriyle eleştirdi. Vela’nın eleştirilene değine Oda Yönetim Kurulu Celal Gümüş “Siz de öneri getirin, burada ele alalım.”sözüne cevap veren Ömer Vela “Bu ilçedeki hiç mi sorun yok? Üyelerimizin hiç mi sorunu yok. Ben yönetimde değilim, olaylara sizler kadara vakıf değiliz. Tabii ki de sunalım ama sizler bunu bizden önce söyleyeceksiniz.” dedi. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım’da Vela’nın sözlerine destek vererek “Ömer Bey’in söyledikleri doğru; son 3 meclis toplantısında bu itirazları alıyoruz. Celal bey’in de söylediklerin de haklılar. Burada sorunlar ele alınmalı.” dedi. Vela daha sonra yaptığı konuşmasında “turizm zirvesinin sonuç raporu var önümüzde, alın size gündem, bunların hepsi kendine başına bir gündem… Didim’in özeti var burada Ticaret Odası Meclisi çalışsın.” diye konuştu. Ardından Yönetim kurulu faaliyet raporu oylandı. Oylamada Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım ret oy vermesine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Yıldırım ret oyu verme nedeni olarak ta yapılan faaliyetlerin dışında kalması olarak açıkladı.

“MUSLU İSTİFA ETTİ; URGANCI YERİNE SEÇİLDİ”

Ardından Hesap Tetkik Komisyon raporu ele alındı. Hesap Tetkik Komisyonu başkanı Ömer Vela, Komisyon üyesi Ümit Muslu’nun komisyon üyeliğinden istifa ettiğini söyledi. Meclis Başkanı Yıldırım’da Muslu’nun ayrıca Strateji komisyonundan da istifa ettiğini duyurdu. Muslu’nuın yerine Hesap Tetkik Komisyonuna Mehmet Urgancı seçildi. Vela Komisyon Başkanı olarak yaptığı açıklamada 20 Bin TL’lik bilbord ilan giderlerini sorarak, Biz Ticaret odasıyız. Neden bizim böyle bir reklama ihtiyacımız var” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ve Yönetim kurulu üyesi Celal Gümüş odada yapılan iş ve işlemler ile yapılacak olan çalışmaların tanıtılması ve halka duyurulmasının önemli olduğu için bilbordların kiralandığını açıkladı. Komisyon raporu oylamasında Meclis Başkanı Yıldırım ile Aydın Çağlayan’ın ret oyu kullanmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.