OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir’de Açılıyor

OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi İzmir’de Açılıyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ‘Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’, 1 Haziran’da İzmir Seferihisar’da yazar adaylarına kapılarını açacak.Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacı...

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ‘Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’, 1 Haziran’da İzmir Seferihisar’da yazar adaylarına kapılarını açacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık bölgesinde deniz kenarında tahsis edilen yaklaşık 4 dönümlük arazi üzerine kurulan merkez, 1 Haziran Pazartesi günü düzenlenecek törenle eğitim ve öğretime başlayacak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Türkiye’nin ilk sakin şehri unvanına sahip olan Seferihisar, yazarların ve yazar adaylarının buluşma adresi haline gelecek. OMÜ Yaratıcı Yazarlık Merkezi, ‘yaratıcı yazarlık’ ve felsefi düşünce konularında ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, sempozyumlar düzenlemenin yanı sıra televizyon programları, film festivalleri ve yaratıcı yazarlığın girişimciliğini desteklemek merkezin hedefleri arasında bulunuyor. Yazarlık okulu, ‘Avrupa Yaratıcı Yazarlık Programları Derneği (EACWP)’ ile İngiltere’deki bazı üniversitelerle ortak projeler üreterek, Türkiye’nin hayal endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

İNGİLİZ YAZARLARLA İŞBİRLİĞİ

Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1-4 Haziran 2015 tarihleri arasında ilk atölye çalışmalarını başlatıyor. İlk atölye çalışmaları İngiliz Rogan Wolf, Nicola Caroline Knoop ve Türk öğreticiler Gülayşe Koçak ve Recep Yılmaz eşliğinde yapılırken, çocuklara yazılan kitapların dili, şiirin büyüsü, yazının kalıcılığı gibi farklı başlıklar üzerinde durulacak. Yazarlığın bugüne kadar bilinen başlıklarının yanı sıra toplumun farklı kesimlerine yazma eylemini taşımak niyetinde olan merkez, bu yönde İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeyle işbirliği yapma girişimlerini başlattı.

5 GÜNLÜK KURSA SINIRLI SAYIDA KATILIMCI ALINACAK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, toplumla sosyal sorumluluk düzleminde buluşmak ve yazarlığı iyileştirici bir etkinliğe de dönüştürmek istemektedir. Yazarlığın nitelikli adreslerinden biri olan İngiltere’ye gitmek yerine İngiltere’de bu alanda ün yapmış isimleri Türkiye’ye davet ederek profesyonel yazar olmak isteyen adaylara uluslararası düzeyde bir eğitim imkanı oluşturma anlamında Ağustos 2015’te ilk hızlandırılmış kurs düzenlenecektir. Fiona Sampson ve Peter Salmon eşliğinde ’Writers’ Workshop: Special Focusses Fiction and Poetry’ adını taşıyan beş günlük bu kursa sınırlı sayıda katılımcı alınacaktır” denildi.

YAZARLARA SESSİZ SAKİN BİR ORTAM

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi dünyadaki sayılı şehre verilen sakin şehir unvanına sahip Seferhisar’a sessizlik ve huzur içinde yazmak isteyen yazarları merkezindeki süit dört adet odasında ağırlamak imkanına da sahip bulunmaktadır. Dünya ve Türkiye’de aktif bir yazarlık merkezi olmak için üniversiteler arası ortak projelere de sıcak bakan yazarlık okulu, uluslararası öğrenci değişimi, konuyla ilgili yüksek lisans ve doktora programlarını açma girişimlerini kısa zamanda sonuçlandıracaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.