Önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvuru sayfası

Önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? Memurluk başvuru sayfası

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2016 KPSS önlisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte memurluk sınavı KPSS tercih kılavuzu ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan KPSS önlisans sınav sonucunun ardından 2016 KPSS önlisans tercih kılavuzu büyük merak konusu oldu. 

KPSS önlisans tercih kılavuzu ÖSYM'nin AİS sitesinde henüz yayımlanmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan ÖSYM önceden yayınlanan kılavuz, genel kılavuz olmamakla birlikte, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu konuda uyardı. Bir çok haber ajansında KPSS tercih kılavuzu ile ilgili çıkan haberlerin ise asılsız olduğunu ifade etti. 2016 KPSS kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz içeriğimiz de yer alacaktır.

KPSS Önlisans tercih kılavuzun açıklandıktan sonra aşağıda bulunan bağlantıda yer alacaktır. 

AİS ÖSYM SİTESİNE GİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ:  https://ais.osym.gov.tr/

 

2016 KPSS ÖNLİSANS BARAJ PUAN VAR MI? 

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.