'Onurlu Yürüyüşümüze Devam Edeceğiz'

'Onurlu Yürüyüşümüze Devam Edeceğiz'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Aydın İl Koordinasyon Kurulu, "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü"nü kutladı.

İnşaat Mühendisler Odası Başkanı Mutlu Bilgin, TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yaptı. Bilgin, “Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini düşünen ve mücadele eden bütün aydınlık insanlara,dayanışma selamlarımızı bir kez daha duyuruyoruz dedi. 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancıları, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini belirten Bilgin, “Mimar, mühendis ve şehir plancılarının tarihe not düştükleri o büyük günün mücadele ve dayanışma ile özdeşleşmiş anlamını bugünün mücadelesi üzerinden geleceğe taşımak için, 19 Eylül’ü "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak kutluyoruz. 19 Eylül’ün anlamı TMMOB’nin tarihsel sürekliliği içerisinde karakterini aldığı mücadele süreçlerinde gelişmiştir. İşte böylesi bir mücadele gününü "Mimar, Mühendis ve Şehir Plancılarının Dayanışma Günü" olarak ilan etmenin ve kutlamanın, onurunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz: Emperyalizme, kapitalizme, sömürü-rant, yolsuzluk-rüşvet, baskı, zulüm düzenine karşı direnenlere, grevli toplu sözleşmeli sendikal hakları için mücadele eden, işyerlerinde direnen bütün emekçilere,toprağına, suyuna, deresine, ormanına, ülkemizin doğal kaynaklarına sahip çıkanlara, kentsel-kırsal bütün kamusal alanlara sahip çıkanlara, halkın haber alma hakkının ve bağımsız haberciliğin sesi olan basın emekçilerine,sömürü, şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadeleyi yükselten kadınlara,Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini düşünen ve mücadele eden bütün aydınlık insanlara, dayanışma selamlarımızı bir kez daha duyuruyoruz” dedi.

DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK

İş cinayetlerinin temel nedeninin azami kar güdüsü ve esnek , taşeron çalıştırma sistemi ile geldiğini anlatan Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Açıkça ifade etmek gerekirse, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin yani insandan yana olan her fikrin ve fiilin içinde ve özünde olan bir TMMOB; bu ülkenin vicdanıdır. Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB’ye ihtiyacı var. TMMOB tüm bu ihtiyacın gereklerini yerine getirecek güçte ve büyüklüktedir. Gericiliğe ve karanlığa karşı aydınlığın yaratılması için, emperyalizme, kapitalizme ve neoliberal politikalara karşı insanca bir yaşam, özgür, demokratik, eşit ve bağımsız bir Türkiye için, TMMOB onurlu yürüyüşüne dik duruşuna devam edecektir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.