OPEC’ten “30 Milyon Varil Üretimine Devam” Kararı

OPEC’ten “30 Milyon Varil Üretimine Devam” Kararı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplantı düzenleyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), günlük 30 milyon varil olan petrol üretim kotasına devam etme kararı aldı.OPEC üyesi 12 ülkenin petrol bak...

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplantı düzenleyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), günlük 30 milyon varil olan petrol üretim kotasına devam etme kararı aldı.

OPEC üyesi 12 ülkenin petrol bakanlarının katıldığı 167. Olağan Bakanlar Toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada, günlük petrol üretiminin 30 milyon varil olarak devam ettirilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada, üye ülkelerden karara bağlı kalınması ve günlük 30 milyon varil üretim sınırının korunması istendi. Küresel ekonomik iyileşmenin istikrarlı hale geleceğinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, petrol piyasasının da arz ve talep beklentisi çerçevesinde büyüdüğü vurgulandı.

OPEC Genel Sekreteri Abdulselam El Bedri, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, tüm OPEC üyelerinin çıkarları doğrultusunda karar aldıklarını söyledi. El-Bedri, “Karar, bütün üyelerimizin çıkarına göre alınmıştır. Arz güvenliği ve istikrar, bütün üyelerin ve piyasanın çıkarınadır" diye konuştu.

OPEC 168. Olağan Bakanlar Toplantısı, 4 Aralık 2015 tarihinde Viyana’da yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.