ÖR-KOOP Başkanı Ünal Önal konuştu

ÖR-KOOP Başkanı Ünal Önal konuştu

"İneklerin kesilmesi ülke ekonomisine zarar verir"

ÖR-KOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalınma Kooperatifi Başkanı Ünal Önal, süte talebin fazla olduğunu belirterek, "Süt üreticisinin maliyeti düşürmek için hayvanlarını kesmesi ilerde süt ihtiyacını karşılamak için başka ülkelerden hayvan ithal edilmesine sebep olur. Bu da ülke ekonomisine zarar verir" dedi.

Sürekli artan yem fiyatlarının durdurulmasını talep ettiklerini belirten ÖR-KOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ünal Önal, "Belirlenen 1 lira 70 kuruşluk süt fiyatının süt üreticisine yansımamasıyla birlikte yem fiyatlarının artması üreticinin maliyetini yükseltti. Bizim beklentimiz artan yem fiyatlarının durdurulması" diye konuştu.

"ÜRETİCİ ZARAR EDİNCE İNEKLERİNİ KESTİRİR"

Süt üreticilerinin artan girdi maliyeti nedeniyle ineklerini kestiğine dikkat çeken Önal, "Üretici zarar etmeye başladığında süt verimi düşük olan ineklerini kesiyor. Üreticinin hayvanlarını kesmesi daha önce 2003, 2004 ve 2008 yıllarında yaşandığı gibi süt üretiminin azalmasına neden olur. Bu da ülkenin süt ihtiyacını karşılaması için başka ülkelerden hayvan ithal etmesine sebep olup ülke ekonomisine zarar verir" dedi.

Aydın'da bin 700 ton süt üretildiğini dile getiren Önal, "Süt üretiminde Aydın beşinci sırada. Aydın'da üretilen sütün yüzde 30'u Aydın'da kullanılırken yüzde 70'i diğer ilçelere gönderiliyor" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.