“Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi”

“Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi” kapsamındaki eğitim çalışmaları devam ediyor.Proje çerçevesinde 17 ilçe...

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi” kapsamındaki eğitim çalışmaları devam ediyor.

Proje çerçevesinde 17 ilçede 17 konferans vermeyi hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü bu kapsamında Özel Samsun Final Okulları’nda, Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon Birim Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak tarafından 12. sınıf öğrencilerine organ bağışı eğitimi verildi.

Eğitim öncesi konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, “Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi koordinatörlüğünde yürütülen ‘Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi’ ile Samsun il genelinde 15 bin lise son sınıf öğrencisine ulaşarak organ bağışı konusunda eğitim verilmesi planlamaktayız. Bu proje ile organ bağışı konusunda var olan soru işaretlerini gidermek, aile içi sohbetlerinde organ bağışını konuşmasını sağlamak ve bağışçı sayısını artırarak organ bekleyen yüzlerce insanımıza yardım edebilmeyi hedefledik. Gençlerin organ bağışı konusunda duyarlığı arttıkça Türkiye’nin organ bağışında daha ileri bir noktaya taşınacağını, gençler organ bağışını öğrendikçe, organ bağışı bekleyen 30 bin hastanın daha da umutlanacağını düşünüyoruz. ‘Organ Bağışına Genç Dokunuş Projesi’nde bize destek veren Milli Eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Bütün bu işbirlikleri ve desteklerle yaptığımız çalışmaların Türkiye’de organ bağışındaki tüm sorunların çözümüne destek vermesini, yardımcı olmasını diliyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.