Organları 3 kişiye umut oldu!

Organları 3 kişiye umut oldu!

Nazilli’de kalp krizi sonucunda beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları bağışlandı.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde evinde kalp krizi geçirerek Nazilli Devlet Hastanesi’nde Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan Kadir Irmak (47), yaşam mücadelesini kaybetti. Kadir Irmak’ın ailesinin rızası alınarak bağışlanan organları İzmir’den gelen ekiplerce organ bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Nazilli’de yaşayan 47 yaşındaki Kadir Irmak, 28 Ocak Perşembe günü geçirdiği kalp krizi sonrasında Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ilk müdahalesinin ardından Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Tedavi altına alınan ancak durumu ağır olduğu belirtilen Irmak’ın 31 Ocak Cumartesi günü beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu yaşam savaşını kaybetti. Nazilli’de Devlet Hastanesinin Organ Nakli Koordinatörü Dr. Serkan Bildi ve Anastezi Uzmanı Dr. Onur Yeşildağ başta olmak üzere 2 uzman hekim tarafından beyin ölümünün tespitin yapılmasının ardından ailesiyle irtibata geçilerek, Irmak ailesinin de izni ile organları bağışlandı.

İzmir’den gelen 2 ayrı ekip tarafından 4 saat süren ameliyatın ardından Kadir Irmak’ın 2 korneası, İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve bir karaciğeri de İzmir Kent Hastanesinden gelen Opr, Dr. Rasim Farajov başkanlığındaki 4 kişiden oluşan ekip tarafından alınarak karayolu ile İzmir’e götürüldü.

Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Şafak Çalışkan, tıbbi olarak beyin ölümünün iki uzman hekim tarafından muayene edilerek tespit edildiğini belirtti. Dr. Çalışkan, organ bağışı azlığı ve kadavra donör yetersizliğinin Türkiye’de ve tüm dünyada organ nakli alanındaki en önemli bir sorun olduğunu belirterek, “Biz Nazilli Devlet Hastanesi olarak Organ bağışına çok önem veriyoruz. Zaman zaman Hastanemizde organ bağışı ile ilgili olarak stantlar açarak hastanemize tedavi için gelen hastalarımıza ve hasta ziyaretçilerimize broşürler dağıtarak organ bağışının önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Hastanemizin Organ Bağış Koordinatörü Dr. Serkan Bildi ve ekibi de hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı organ bağışının önemi konusunda bilgilendiriyor” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.